Кадър: YouTube

Българин се опита да внесе незаконно в Румъния през ГКПП Турну Мъгуреле 9,9 милиона къса цигари (495 000 пакета) на стойност над 13,6 милиона леи (5,44 млн.лв.). Това съобщава румънската гранична полиция на официалната си страница в Интернет.

Недекларираната стока е била натоварена в ТИР, който пътувал по маршрута Турция-Полша. Водачът на камиона не е представил документ за произхода на цигарите.

“На 12.05.2024 г. митническите инспектори съвместно с гранични полицаи извършиха няколко специфични проверки въз основа на анализа на риска. В резултат на тези проверки те откриха внушително количество недекларирани цигари без акцизен бандерол в товарен автомобил с българска регистрация. Камионът е бил управляван от български гражданин. Той твърди, че е служител на транспортната фирма и не знае за съществуването на цигарите”, се казва в публикуваната информация.

Камионът и откритата стока са откарани в централата на териториалната служба на гранична полиция Телеорман. Цигарите са конфискувани. Граничната полиция е започнала разследване за контрабанда.
(Кореспондент на БТА в Букурещ Мартина Ганчева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase