Снимка: БТА
fallback

Прочути паметници и забележителности в Европа и по света бяха осветени снощи с цветовете на националното знаме на Белгия - черно, жълто и червено, в израз на солидарност с белгийците след кървавите терористични атаки в Брюксел, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, фонтанът Треви в Рим, Дворецът на културата и науката във Варшава, кралският дворец в Амстердам, общината в Лисабон, антената на кулата на Световния търговски център в Ню Йорк и най-високият небостъргач в света - Бурдж Халифа в Дубай - грейнаха в цветовете на белгийския флаг.

"Ню Йорк, редом с хората в Белгия и в целия свят, отхвърля омразата и екстремизма, които стоят зад това насилие", заяви губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.

Стотици хора се събраха пред общината на Париж, осветена в цветовете на белгийското знаме по призива на кметицата Ан Идалго, за да изразят солидарност с белгийците.

Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че знамената във Франция ще бъдат свалени наполовина до петък включително в памет на жертвите от атентатите в Белгия, предаде Франс прес.

Президентът на САЩ Барак Обама нареди всички американски знамена в Съединените щати да бъдат свалени наполовина до събота в памет на жертвите от атентатите в Брюксел, съобщи Асошиейтед прес.

"Американският народ е солидарен с хората в Брюксел. Ще направим всичко възможно, заедно със страните и хората по света, за да бъдат изправени извършителите на тези атаки пред съда и да бъдат преследвани терористите, които заплашват нашия народ", гласи декларация на Обама, цитирана от АП.

Стотици хора се събраха в центъра на Брюксел снощи, за да почетат паметта на жертвите от терористичните атаки. Някои носеха плакати с надпис "Аз съм Брюксел", по модела "Аз съм Шарли" след кървавото нападение срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в Париж през януари миналата година.

На други плакати бе изписано: "Обединени срещу омразата" и "В небето над Брюксел вече не блестят звезди", съобщи ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

nali taka

преди 8 години

Kogato e v turciya evropa pravi pas.sega se skasaha ot je sui.pravyat palatki na pkk.wbahti dvulichnicite.....

41

Анонимен

преди 8 години

Да.

40

Анонимен

преди 8 години

ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧНА ОТ КРАВАРИТЕ! БУТНАХА СИ КУЛИТЕ НАБЕДИХА ИРАКЧАНИТЕ И ОТ ТАМА СЕ ЗАПОЧНА ТРАГЕДИЯТА. ТАЗИ КРАВАРСКА ТЕРИТОРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖИ ДО КРАК. А ТЕЗИ СЕГА ДЕТО ГИ ГЪРМЯТ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ВОДА НЕНАПИТА АМИ ДА СЕ СЕТЯТ КОИ НАРОДИ БЯХА КОЛОНИЗИРАЛИ И ИМ ОГРАБВАХА БОГАТСТВАТА! СЛЕД КАТО ГИ КОЛОНИЗИРАХА ЗАПОЧНАХА ДА ИМ ИЗПОЛЗВАТ НАРОДИТЕ КАТО ЧЕРНО РАБОТНИЦИ. ДОКАРАХА СИ ГИ НА ТЕРИТОРИИТЕ ДА ИМ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ! СЕГА СИНОВЕТЕ НА РОБИТЕ СИ ОТМЪЩАВАТ ЗА ДЯДОВЦИТЕ ИМ!!

fallback