Снимка: Reuters
fallback

Турция трябва да плати компенсация за свалянето на руския боен самолет край турско-сирийската граница миналия месец, каза руският заместник-министър на външните работи Алексей Мешков, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Според него Турция трябва да даде гаранции, че подобни инциденти няма да се случват в бъдеще.

Говорител на турското министерство на външните работи заяви, че е невъзможно да бъдат изпълнени руските искания за компенсация за сваления бомбардировач, предаде още агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Турските ВВС свалиха руски бомбардировач Су-24 на 24 ноември. В резултат отношенията между Москва и Анкара се изостриха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Боби

преди 8 години

До претенции и компенсацииОтносно руските/СССР архиви понеже са наистина ОГРОМНИ рашките дават копия или ако е необходимо оригинал ако оригинала по право принадлежи на нас само ако посочим мястото сграда, стая, ред, кутия. С други думи първо си платете на сертифицирани руснаци да проучат архива и след това да ти съобщят къде са документите които ти си плащаш и получаваш или получаваш нотариално копие.ПАК БЪРКАТЕ СЪВРЕМЕННИ РАЗБИРАНИЯ С ДЕ ЮРЕ ПОЛОЖЕНИЕ ОТ МИНАЛОТО. при соца няма човешки права

137

компенсации

преди 8 години

Като става дума за компенсации, България да иска и от Русия, и от Турция такива. Искаме си архивите и документи, засягащи българския етнос и българските земи. Искаме и парични компенсации.

136

претенции

преди 8 години

Русия иска компенсации, а? Москва, белокаменная. Чья бы корова мычала, твоя бы молчала. Като стана дума за компенсации, цяла източна Европа трябва да съди Русия за компенсации - заради 45 години окупация. За нарушаване от Москва на човешките права в Унгария, Чехия. Разходките на руските танкове из центъра на източноевропейските градове се виждат на снимки. Убийството на хора при потушаване на антикомунистичесите бунтове. България си иска архивите от Москва, а Москва си свирука.

fallback