Снимка: Reuters
fallback

Белгиецът Абделхамид Абауд, за когото се смята, че е замислил атентатите в Париж от 13 ноември, не е сред задържаните при полицейската операция днес в Сен Дени, съобщава в. "Монд". Досега бяха арестувани петима души.

Oще по темата

Един терорист все още се намира в апартамент в атакуваната от специалните сили сграда в Сен Дени. Нейните обитатели, сред които жени и деца, бяха евакуирани, допълва в. "Фигаро".

Неназован високопоставен полицейски представител каза, че според него Абделхамид Абауд е мъжът, който все още се намира в апартамента, съобщи Асошиейтед прес.

Петима полицаи са били ранени в операцията. Ликвидирани са според различни източници двама или трима терористи, като сред тях е джихадистка, която се самовзриви.

Въпреки че кметът на Сен Дени призова никой да не излиза по улиците на града, журналисти и зяпачи са се струпали в район край периметъра за достъп, обособен от полицията и армията.

Според френското електронно издание "Капитал" операцията е започната, тъй като имало подозрения, че терористите от Сен Дени са смятали да извършат атентат в парижкия бизнес квартал Дефанс.

Френският президент Франсоа Оланд свика извънредно заседание по въпросите на сигурността, в което участват членове на кабинета му. Заедно те следят в реално време операцията в Сен Дени.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

12

преди 8 години

До "...Два часа тези щурмоваци не могат да рзабият една дървена врата...В "Дневник" пише, че цялата операция е продължила 10 минути.

10

АТАКЛАРЪ

преди 8 години

Пускайте питбули и ротвайлери. Ох малеее.

9

Анонимен

преди 8 години

Два часа тези щурмоваци не могат да рзабият една дървена врата зад която се предполага ,че се крият терористи а на няма и десет метра зад тях журналисти с камери добре разположени снимат духовната храна на публиката,със риск за живота хахахах ей хора тези циркове са за вас

fallback