Снимка: Reuters
fallback

Джихадистката групировка "Ислямска държава", която пое отговорността за катастрофата на руския самолет в Египет в събота, заяви, че не е длъжна да предоставя доказателства и че ще направи демонстрация, когато си поиска, съобщава Франс прес.

Oще по темата

"Не сме длъжни да обясняваме как се разби", заяви член на "Ислямска държава" в аудио съобщение, публикувано в акаунта на групировката в Twitter.

Египетският клон на "Ислямска държава"- групировката "Провинция Синай", обяви в събота в Twitter, че е причинила падането на самолета "Еърбъс" А321-200 на руската чартърна компания "Метроджет". Самолетът се разби в пустинята Синай, бастион на "Ислямска държава", след като се разпадна във въздуха 23 минути след излитане от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх. Загинаха всичките 224 пътници и екипаж.

Разследването се опитва да установи дали катастрофата е нещастен случай, или се дължи на експлозия на взривно устройство в самолета.

"Отнесете си останките и ги претърсете, отнесете черните кутии и ги анализирайте, и ни съобщете резултатите от вашето разследване", добавя неназованият член на "Ислямска държава". "Докажете, че ние не сме го накарали да се разбие и как наистина е паднал, а ние ще ви съобщим подробностите за начина, по който падна, в избран от нас момент", добавя той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 8 години

Хитрушковците използват нещастието за да "сплашат Русия". Те просто не знаят, какво е Русия. Да питат Наполеон и Хитлер. Е, ще трябва преди това да сменят малко формата на биологичното си съществуване. Дано Русия преодолее чувството си за милост към престъпниците. Въпреки че е съмнително, защото веднага след като завзеха победения Берлин, руснаците запалиха походните кухни и взеха да хранят изпълзелите изпод развалините изпосталели представители на Дойчланд юбер алес, които избиха децата им.

62

Наблюдател

преди 8 години

Да, точно така , свалихте го с вашите балончета с експлозиви дето ги пускахте ...

61

Nyamam kirilica

преди 8 години

Na tazi ogromna tragediq i urok za vsichki ni, da ima takiva prostashki komentari?! Zasramete se! Mojelo e da se sluchi na vseki ot nas....V drugite, ne bulgarski saitove, pishat che e imalo umishleno razrushavane na samoleta, no im triabva vreme na specialistite da kajat tochno kak e stanalo.

fallback