Снимка: Reuters

Пътниците от разбилия се в Египет руски самолет Еърбъс А321 са загинали от различни видове травми. Това се казва в резултатите от съдебно-медицинската експертиза, с които разполага LifeNews.

По информация на изданието експертите по съдебна медицина от Санкт Петербург са разделили загиналите на две групи. В първата са тези, чиито тела са били намерени в района на падането на основната част от самолета. Те са починали от кръвозагуба, шок, открити черепно-мозъчни травми и многобройни счупвания.

Още по темата

Вторите, които са се намирали в задната част – при опашката на самолета, са загинали от така наречените взривни травми. При тях са диагностицирани над 90% изгаряния на тъканите, твърди LifeNews. Части от обгорелите тъкани се анализират за наличие на взривно вещество. Експертите обаче вече са обърнали внимание, че в много от телата на загиналите, които са се намирали при опашката на самолета, има частици от метал и от обшивката на самолета.

За момента няма каквато и да е официална информация.

ТАСС предаде, че експерти са започнали да анализират информацията от бордовите самописци, известни като черни кутии, на разбилия се самолет. Изследването на устройствата се провежда в Кайро. Източници от Египет съобщиха по-рано, че на мястото на катастрофата на Синайския полуостров са намерени елементи, които не са част от конструкцията на самолета. Установява се техният произход.

По информация на телевизиите CBS и NBC американски спътник, работещ в инфрачервения диапазон, е регистрирал „топлинно петно“ над Синайския полуостров в момента, в който в небето се е намирал самолетът на Когалимавиа. Посочва се, че специалистите проучват данните от спътника за това каква би могла да е причината за  „топлинното петно“. По информация на телевизиите една от възможните причини може да е взрив в резервоара за горивото или двигателя, не се изключва обаче и вариантът за детониране на бомба. От Пентагона не коментират информацията. 

Правителството на Египет заяви, че подготовката на доклада за катастрофата на руския самолет ще отнеме от една до четири седмици и ще зависи от състоянието на черните кутии, пише Лента.ru.

Самолетът Еърбъс А321 на компанията Когалимавиа, изпълнявал полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се разби на 31 октомври на Синайския полуостров в Египет. На борда му са се намирали 217 пътници, от които 25 деца и 7 души екипаж. Всичките 224 души са загинали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase