Снимка: Архив Reuters
fallback

Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс определи като скандално поведението на някои страни от Източна Европа във връзка с бежанската криза, като се започне от Унгария, предаде Франс пес.

"Когато виждам как някои стари от Европа не приемат разпределянето на бежанците, намирам това за скандално", заяви дипломат номер едно в интервю за няколко медии - в. "Монд", радио "Юроп 1" и радио Ер Те Ел. Той поясни, че тези страни се намират в източната част на Европа.

Oще по темата

Европейската комисия поиска да разпредели кандидатите за убежище в европейските страни на доброволен принцип, за да облекчи натиска върху страните, в които те идват най-често. Това разпределение обаче се сблъсква с липсата на желание от страна на някои страни като Унгария, Австрия, Словакия и Словения.

"Германия се държи много храбро. Франция е на нейна страна, но трябва цяла Европа да поеме отговорността си", заяви Фабиюс.

Той разкритикува Унгария, която според него не уважава единните европейски ценности, като издига телена ограда по границата си със Сърбия. Според Фабиюс Унгария трябва да премахне тази ограда и ЕС да проведе сериозен и строг дебат с унгарските лидери.

Унгария е транзитна страна за бежанците и мигрантите, опитващи се да стигнат до Западна Европа. Тя набързо издигна телена ограда по протежението на 175 километра от границата си със Сърбия. Хиляда полицаи са разположени край оградата. От 1 септември ще дойдат още 2000 полицаи.

Въпреки това за последното денонощие през тази граница незаконно са преминали 2700 мигранти, посочва Франс прес. От началото на годината границата е била прекосена от 140 000 души, повечето от които сирийци, афганистанци или иракчани, бягащи от войната в техните родни страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Българин от Ница

преди 8 години

лоран фабиюс е стар негодник, двуличен ***, от който на нормалните хора им се повръща! След като избиха хиляди хора в Либия, финансират убийците в Сирия, толерират убийствата на Исраел и Сауди арабия в Йемен, Ливан, Ирак и Сирия, сега ще ни дава пример за морал тоя негодник! Дядка-вампир! тука е пълно с арабели не се търпи, катерят се балконите до 5 етаж, влизат и крадат каквото и падне, в града няма СОТ, защото либерастите забраняват, никой не може да има оръжие, не дай боже да се защитиш !

98

палестина

преди 8 години

До Анонимен Аз смятам че най справедливо е да ги изпратим в ФАЩ, там и Англия може да побере доста.

97

Анонимен

преди 8 години

Изчакайте Доналд Тръмп да стане президент на САЩ да видите как ще изрита 10тина милиона маймуни, ако искат Меркел и Оланд да ги поемат

fallback