Ураган удари Москва в следобедните часове вчера. Има загинали, силният вятър откърти билбордове и фрагменти от покриви. 

Бурният вятър прекършил дърветата, отнася парчета от покриви и пътни знаци, огъва билбордове близо до офис сградите в Москва Сити. Това показват многобройни видеа от Москва, където се съобщава за най-малко 14 пострадали, сред тях и тежко ранени.

Телеграм каналът SHOT информира и за първата жертва - мъж е загинал, смазан от повалено дърво близо до входа на парка Дубки. Три часа по-късно руският опозиционен телеграм канал ASTRA съобщи, че жертвите са 2, 18 ранени са приети в болница, а трима от тях са в тежко състояние:

Синоптиците съобщиха, че само за час в руската столица са паднали 22 мм валежи, което е една трета от месечната норма. В Москва бе обявена оранжева 10-та степен на опасност заради лошото време, като поривите на вятъра достигнаха до 25 метра в секунда.

Столичните власти призоваха жителите да се въздържат да остават на открито, а всички шофьори да бъдат внимателни зад волана. Заради лошото време в руската столица бяха затворени паркове и фестивални площадки, а градските аварийни служби работят при засилен режим, като бързо отстраняват паднали дървета и демонтират повредени от вятъра постройки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase