Снимка, архив Булфото
fallback

Тазгодишният месец юли е бил най-топлият от 1880 г. в целия свят, откакто се води статистика, съобщиха световните информационни агенции.

Първите седем месеца на 2015 г. също са били най-топли. В месечния си доклад за климата Американското управление по изследване на океаните и атмосферата обяви, че температурите на океаните също са били рекордни.

Средната температура за планетата през юли е 16,7 градуса Целзий, повече от предишните рекорди през 1998 г. и 2010 г.

Джейк Крауч от Американското управление по изследване на океаните и атмосферата кача, че вероятно 2015 г. ще стане най-топлата, откакто се събират данни, по-топла от рекордната минала година.

Според него това потвърждава, че Земята се затопля. За високите температури тази година допринася и явлението Ел Ниньо, което загрява Тихия океан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Тоя дето пише статията сигурно е роден след 2000 годиназащото не знае и не е чувал за такива горещини при които хляба става на дърво, месото смрад, а коката-колата на сярна киселина.Стоиш на сянка под едни африкански дървета и температурата е 47 градуса-на слънце не знам колко е.Влизаш в морето за да потърсиш прохлада и излизаш моментално защото водата пари повече от въздухаЕ какво ще кажеш, писачо на щуротии?А годината беше някъде преди 1990.Все пак колата забъркана с нес кафе се изпи...

6

славянин

преди 8 години

Учителят Дънов е казал че в 21-ви век снежните шапки на полюсите ще изчезнат напълно, нивото на световният океан ще се вдигне значително и всички крайбрежни територии ще изчезнат под водата! Честито на ''печелившите'' и особено честитя на атлантическите п.дали сбогуването с най-населените им градове!

5

dp

преди 8 години

Бе не знам какво и къде са мерили но аз помня къде по-горещи лета. 1988-а беше многопо-горещо, тук поне (беше над 35, стигаше и до 40 и това седмици наред).Тая година юли си беше нормален, почти нямаше над 35C.

fallback