Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на официално посещение в Париж, проведе среща с френския си колега Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Помощта за Украйна и Газа и кризата в Газа бяха централните теми на разговора, съобщи БНР.

"Ще продължим подкрепата за Украйна докогато и с каквато сила е нужно" - това заяви френският президент Еманюел Макрон в изявлението след разговора си с президента на САЩ Джо Байдън. Макрон определи обещаната военна помощ за Киев като нужна, за да може страната да се защитава от агресора на своята територия.

"Путин няма да се спре в Украйна, цяла ЕВропа е застрашена и ние няма да допуснем това" - заяви от своя страна американският президент, който вчера обеща нова помощ за Киев в размер 225 милиона долара, а Париж предвиди предоставянето на изтребители "Мираж" и други помощи за инфраструктурите.

Двамата президенти изразиха радостта си от новината за четиримата освободени заложници на "Хамас" и потвърдиха, че ще се борят докрай за освобождаването на всички. Преговорите са единствен път към изход от конфликта в Газа, заяви Еманюел Макрон.

На срещата са били обсъдени международната търговия, борбата за климата и двустранните отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase