Снимка: Reuters
fallback

Нов директор и главен редактор има вече френският сатиричен вестник „Шарли Ебдо”. Те ще поемат ръководството близо две седмици след кървавата планьорка, по време на която бяха убити 12 души в редакцията на изданието. Сред тях и водещи карикатуристи.

Oще по темата
Директор на Шарли Ебдо”вече ще бъде художникът Рис (Лоран Сурисо), който бе ранен в рамото по време на терористичното нападение, предаде ТАСС, цитирана от „Фокус”.

Във вторник 48-годишният Сурисо ще бъде изписан от парижката болница, в която бе настанен за лечение.
По-рано Рис ръководеше вестника заедно с Шарб (Стефан Шарбоние), който загина в кървавата атака в редакцията на 7 януари.

Главен редактор на „Шарли Ебдо” ще стане Жерар Биар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

един

преди 9 години

а защо не окарикатуряват исус христос толкова ли е забавно да окарикатуряват пророка мохамет пак ще има убийства на нагли журналисти

7

Анонимен

преди 9 години

браво. новите също ще пускат карикатури за мохамед, с което ще "провокират", защото с нищо друго не могат да привлекат интерес към селското си просташко вестниче. после някой ще ги гръмне и тях, и после ще ги заменят. същият цикъл като в други дейности, от типа на политиката. в същото време, в световен мащаб има адски недостиг на лекари и инженери.

6

Анонимен

преди 9 години

За сега.

fallback