Снимка: БТА
fallback

Израелската противовъздушна отбрана свали ракета, изстреляна по Тел Авив днес, съобщи военен източник. За първи път палестинска ракета, изстреляна от Газа, достига толкова дълбоко в израелска територия от началото на ескалацията на конфликта преди две седмици, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Телевизията показа на живо двукратен взрив и дим в ясното синьо небе над Тел Авив, след като сирените завиха за въздушна тревога.

Военният източник обясни, че израелската ПВО система "Железен купол" е свалила ракетния снаряд, изстрелян от палестинците.

Часове преди това Израел засили въздушните си атаки срещу Газа, като обяви, че целта му е да унищожи точките за изстрелване на ракети към южната част на страната.

Палестинската групировка "Хамас", чийто бастион е Ивицата Газа, се закани да нанася удари по-дълбоко в израелска територия, след като при израелска въздушна атака загинаха 6 души в дом, принадлежащ на член на ислямисткото движение.

През първия ден от засилените израелски въздушни нападения загинаха 15 души, включително 11 цивилни граждани, съобщиха палестински официални лица.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 9 години

няма невинни от палестинците и като цяло от мюсюлманите!! всички тези заслужават да горят в ада!! онзи ден се върнах от Израел..пред Божи гроб седяха мюсюлмани и ми предлагаха корана..това не е нормално всички тези заслужават да са под ножа!!

40

до бг гайдите

преди 9 години

И сега от вас се иска да ръкопляскате, *** ***!

39

Анонимен

преди 9 години

Много светло на тази снимка бе! То беше тъмно когато гръмна, Взривиха палестинската ракета над рамат *** и Гиватаим. Чу се силен БУМ и след 3 минути мирис на барут

fallback