Снимка БТА
fallback

Американският президент Барак Обама заяви днес, че двайсет и петимата военнослужещи от чуждестранен произход, които станаха американски граждани на церемония в Белия дом по случай Деня на независимостта, са ярък пример за това, че САЩ са и винаги са били страна на имигрантите, предадоха Асошиейтед прес и
 ИТАР-ТАСС.

Обама заяви, че разнообразието от хора с различен произход и опит прави Америка по-силна, но изтъкна, че имиграционната система трябва да бъде реформирана, за да може САЩ да продължат да бъдат най-великата страна в света.

"Ако искаме да продължим да привличаме най-добрите и най-способни хора от други държави, ще трябва да поправим имиграционната си система, която е съсипана", каза той на церемонията в Белия дом.

Населението на САЩ наброява около 318 милиона души. Според експерти нелегалните имигранти в страната са близо 12 милиона.

Реформирането на американската имиграционна система е ключов вътрешнополитически приоритет за Обама. Засега обаче многократните опити за постигане на съгласие по въпроса между правителството и Конгреса не се увенчават с успех и не се забелязват изгледи за пробив в това направление, посочва ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

муспи

преди 9 години

САЩ е с по нисък стандарт от сегашна България, да не говорим когато е имала някакво социално устройство, пък било и комунистическо. Десятки милиони приждащи непрекъснато от цял свят се кефят че имат коли, наистина четвърта ръка и в тях спат и ядат. Непрекъснато са в движение за да краднат каквото попадне. Дивакът е такова нисшо същество, че няма и понятие от тези идеи които са създали бялия свят. Впрочем, усвоили са само една спуснатат им от евреите - нашите права, и ние сме хора, не на расизма!

17

имигрант

преди 9 години

до 26 "Какъв им е проблема на американците ако искат да живеят и работят в Канада?..." Много голям! 1.Социален номер 2.Разрешение за работа 3.Здравна картаА затова,че "няма граница" между САЩ и Канада : Най-смешният виц,който може да чуят американските граждани задържани в имигранските центрове в Монреал,Торонто или Ванкувар!А,що се отнася за мексиканците:Всеки ден принудително напускат(депортирани) 10-15 само от Монреал.Безвизовия режим с Мексико е прекратен.

16

Анонимен

преди 9 години

Спокойно, след няколко години и при нас ще стане. Не е свързано със свободата, а с обективни причини.

fallback