Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще третира всички чуждестранни наемници и чуждестранни оръжия, изпратени в Украйна, като легитимни военни цели, заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Захарова коментира на пресконференция в Москва съобщенията от тази седмица, че Естония, страна членка на НАТО, обмисля дали да изпрати свои войски в Украйна. Такива предложения са правени и от други европейски държави, включително от Франция, отбелязва Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство също така определи думите на британския министър на външните работи, Общността на нациите и развитието Дейвид Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия за атаки срещу територията на Русия, като налудничави, антируски и агресивни.

При посещението си в Киев на 3 май Камерън заяви пред Ройтерс, че Украйна има право да използва предоставените от Великобритания оръжия за нанасяне на удари по цели във вътрешността на Русия и зависи от Киев дали да го направи или не.

Казаното от британският външен министър накара също така Москва да предупреди Лондон, че може да нанесе удари по британски военни обекти и оборудване както във вътрешността на Украйна, така и на други места, ако британски оръжия бъдат използвани от Киев за удари на руска територия. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase