Снимка: Ройтерс
fallback

Четирима украински военни са загинали в сраженията между украинските сили за сигурност и проруските сепаратисти, водени за контрола върху източния украински град Славянск, предадоха световните агенции, като цитираха съобщение на украинското министерство на вътрешните работи.

Тридесетина военни са ранени. Сраженията продължават, се казва в съобщението.

Oще по темата
Според вътрешното министерство проруските активисти си служат с населението като с жив щит и са подпалили къщи, като са предизвикали жертви, предаде Франс прес.

Журналисти на Асошиейтед прес съобщават за стрелба и експлозии в и около Славянск.

Говорител на проруските сепаратисти също говори за убити и ранени, без да уточнява бройка. Той посочи само, че 20-годишна жена е загинала от заблуден куршум.

Украинската криза застрашава стабилността и мира в Европа, ако международната общност не отговори по адекватен начин на масивните нарушения на правата на човека, които се извършват в тази страна.

Това се посочва в доклад за състоянието на правата на човека в Украйна, изготвен от руското министерство на външните работи.

В него се съставя списък на нарушенията на правата на човека и на пречките пред върховенството на закона, извършвани в Украйна от ултранационалистически сили, екстремисти и неонацисти.

В документа се отправя призив към международната общност да действа безпристрастно.

Последствията за мира, стабилността и демократичното развитие на Европа рискуват да бъдат толкова катастрофални, че е абсолютно необходимо да се сложи край на насилието, се казва в документа.

Докладът е от 80 страници и целта му е да привлече вниманието на международната общност и основните международни структури върху нарушенията на човешките права в Украйна.

Докладът, наречен Бяла книга, е представен на руския президент Владимир Путин.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Иван

преди 10 години

Затова монархиите са свалени чрез юдейски банков/лихварски капитал и заменени с демократични републики които са една слаба и осакатена форма на управление, но удобна и лесна за корумпиране и външен или вътрешен натиск. Църквата пък е разделена от държавата за да не изобличава кой е носителя на злото, да не пречи на моралното разложение и отслабване на нацията и да бъде отстранена като стълб и обединител, макар че съвременната църква твърде много се е отклонила от истинското християнство.

85

Иван

преди 10 години

До 113за да се класират във властта. Ако не слушат интернационалните си партньори, тогава демократичната форма на управление позволява лесното им отстраняване от властта с черен пиар, оранжеви революции и други педерастки похвати. За разлика от демокрациите, централизираното консолидирано управление е силно и може да се концентрира в преследването на националните интереси и лесно да отхвърли всякакви опити за вмешателство.

84

Иван

преди 10 години

До 113Демокрациите се поддържат от ционисткото световно правителство защото са слаба, нестабилна форма на управление. Това всъщност не са и истински демокрации където населението решава за самото себе си и политиките се обсъждат явно и открито от всички на форума. Съвременните демокрации са слаби защото държавническата енергия се изразходва в дребнаво съперничество между жалки партии които са зависими от ционисткия банков капитал и трябва да правят отстъпки и компромиси с националния интерес

fallback