Владимир Путин. Снимка: БТА
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел са обсъдили по телефона ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл.  Руският държавен глава е посочил, че „рязката ескалация на конфликта поставя страната по същество на ръба на гражданската война“.

Лидерите на двете страни са отбелязали важното значение на планираните за 17 април четиристранни преговори /Русия, ЕС, САЩ, Украйна/.

„Изразена беше надеждата, че на срещата в Женева ще се успее да бъде подаден ясен сигнал, който да спомогне за преминаване на ситуацията в мирно русло“, добавя пресслужбата на Кремъл.

Oще по темата
Путин е припомнил значението на стабилизацията на икономиката на Украйна и обезпечаването на доставките и транзита на руския природен газ за Европа, посочени в неговото послание до лидерите на редица европейски страни от 10 април 2014 г.

Правителството на Германия съобщи, че Меркел „подробно“ е обсъдила по телефона с Путин ситуацията в Украйна. „В центъра на вниманието беше подготовката за планираната за 17 април в Женева среща на външните министри на Русия, Украйна, САЩ и върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността“, добави заместник говорителят на кабинета Кристиане Вирцона.

По думите й разговорът се е състоял „при цялото различие на оценките за случващите се събития“. Разговорът се е провел по инициатива на германската страна.

Владимир Путин е разговарял по телефона и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.  Рязкото изостряне на кризата в Украйна е следствие от безотговорната политика на Киев, който игнорира законните права и интересите на рускоезичните жители на страната, е заявил Путин.

Путин е дал оценка на процесите в Украйна по молба на Нетаняху. Руският президент е подчертал недопустимостта на използването на въоръжени сили за потушаване на протестите на гражданите в югоизточната част на Украйна. Разговорът се е провел по инициатива на израелската страна, пише ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 10 години

Чудно ми е защо се създава грешната представа, че всички които подкрепят Русия са комунисти. Аз никога не съм гласувал за БСП, но твърдо подкрепям Русия.

85

Имани

преди 10 години

Върнахме се във времената на ДИВИЯ КАПИТАЛИЭЪМ на Маркс и Енгелс!!! Времена в които всички се чувстват ощетени, губещи и победени, а спечелиха само КАПИТАЛА И БАНКИТЕ!!! Апропо до 97 - иэобщо нямаш представа какво пишеш, и эа какви предадени интереси говориш!!! Интересите и полэите от скъпоценното ЕС може би имаш предвид:-)))???

84

аз

преди 10 години

До 456Налага ми се в отговор на твойте глупости да пиша само с главни букви - че дано разбере: ДА, ПУТИН Е ВИНОВЕН ЗА ИЗБУХВАНЕТО НА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО НА МАЙДАНА! ТОЙ ПОДКУПИ ЯНУКОВИЧ ДА ПРЕДАДЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА НА УКРАЙНА И ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПОЧТИ ПОДПИСАНО СПОРАЗУМЕНИЕ С ЕС!!!! ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗА ИЗБУХВАНЕТО НА ПРОТЕСТИТЕ НА МАЙДАНА! НЯМА ДРУГИ!

fallback