Снимка: Reuters
fallback

Стотици американци излязоха на пореден протест срещу оправдателната присъда на Джордж Зимерман за убийството на афроамериканеца Трейвън Мартин. Най-големите демонстрации се проведоха пред федералните съдилища в Калифорния, Ню Йорк, Аталанта и Питсбърг. Граждани от общо над 100 американски града поискаха преразглеждане на съдебното решение и законодателни реформи, предаде Bulgaria On Air.
 
Протестите не спряха въпреки призивите на американския държавен глава Барак Обама за спокойствие. Част от демонстрантите носеха тениски със снимка на Трейвън Мартин, други пък издигнаха антирасистки лозунги. Имаше и деца, които носеха кошница за пазаруване, каквато е носил жертвата по време на инцидента.

Oще по темата

"Смъртта на сина ми трябва да донесе промени в нашето общество и да спомогне за анулирането на онези закони, които  позволяват някой да бъде убит, само защото се е сторил подозрителен някому", каза в Маями Трейси Мартин, бащата на убития 17-годишен Трейвън.

Протестът беше мирен, след като много организации за защита на човешките права призоваха за сдържаност. Не се повториха инцидентите от протестите в началото на миналата седмица, когато напрежението ескалира и полицията извърши няколко ареста.
Протеста подкрепиха известни знаменитости като Jay Z и съпругата му Бионсе, които взеха участие в протеста в Ню Йорк.

Миналата седмица съдът във Флорида оневини Джордж Зимерман, отсъждайки, че убийството е непредумишлено и е извършено при самозащита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До 16

преди 10 години

Ти си ***!!!

16

Do 11

преди 10 години

EЛа да видиш какво става в Лондон само африканци. Бели няма и агресивни и противни Ужас!!! По добре ги гонете не ги оставяите. Някъкъв ужас е не се контролират.

15

Анонимен

преди 10 години

И кво толкоз е станало?Еврейн с пари гръмнал беден ***.Това се случва ежедневно в Палестина и е представено за антитероризъм.Който търси справедливост в случея да си погледне първо в банковата сметка.Справедливоста е само за богатите.Нашата съдебна система е подобна на Хамериканската- с добри адвокати винаги си оправдан.А когато 60% от съдии и адвокати в САЩ са евреи няма място за съмнение.

fallback