При атентата от 19 юли м.г. загинаха петима израелци и българският им шофьор. Снимка: архив, Булфото
fallback

Американският еврейски комитет призова ЕС да признае Хизбула за терористична организация, след като България потвърди заключенията си, че подкрепяната от Иран терористична група е  отговорна за кървавия атентат на бургаското летище "Сарафово" миналата година.

Това съобщиха американските издания "Рок Хил Хералд" и "Сакраменто бий", като се позовават на изявление на Американския еврейски комитет.

Oще по темата

В изявлението се цитират думите на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев на пресконференция от 4 юли, че няма промяна в българската позиция за терористичното нападение в Сарафово, че той е запознат с всички факти и заключенията на разследването до момента и смята, че те са правилни и ги подкрепя.

Йовчев посочва също, че е съгласен с предшественика си Цветан Цветанов за това, че има "обосновано предположение", че Хизбула е извършила атентата от 19 юли, при който загинаха петима израелци и българският им шофьор.

Новият министър на вътрешните работи заяви, че "има допълнително доказателство" към разследването, което подкрепя заключението, че Хизбула стои зад атентата, се отбелязва в изявлението.

"За нейна чест България, член на ЕС, отправи още едно силно и прямо обвинение", заяви изпълнителния директор на АЕК Дейвид Харис.

"В отговор, 28-те външни министри трябва да проявят морална чистота и да предприемат смислени действия, за да обявят Хизбула за терористична организация, на срещата си на 22 юли", настоява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Одисей 1

преди 10 години

но ти знаеш че именно това лице е отворило вратите на Царевец , я ми кажи като толкова много знаеш, имената на още първенци на града изброй ги , дай няколко десетки имена на боляри видни търговци или само това име знаеш ,а бе ей стига с глупостите стига сте слушали ненормалния Волен Сидеров .

19

Одисей 1

преди 10 години

Do 12Не издържах и влязох пак защото се вбесих от словоблудството на някои тук Уважаеми съфорумци не Сара а късното средновековие е причина за разпокъсаността на Втората българска държава , по това време в Германия има над 1000 държави , в цяла Европа предстои Абсолютизма да обедини народите и да ги превърне постепенно в НАЦИИ .Колкото до този Лазар Коен ,а бе ние не знаеме как е свършил Патриарх Ефтимии , няма точна дата и за окончателнто унищожение на българската държавност тогава но ти зн

18

mario.fu.90

преди 10 години

Християнството също е еврейска религия. Плюете против евреите,но се кланяте на Йешуа!?

fallback