Генадий Гудков. Снимка: архив, Reuters
fallback

Интерпол проявява интерес към бизнеса на бившия руски депутат Генадий Гудков и негови роднини в България и Кипър, пише вестник "Комсомолская правда", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според вестника в руското МВР е постъпило запитване от международната полицейска организация за наличието на криминална дейност на бившия член на Държавната дума в тези две страни.

Oще по темата

Що се отнася до делата на Гудков в България, вероятно става дума за бизнеса му с българина Ивайло Зартов, който лежи в затвора за измама, отбелязва "Комсомолская правда" и припомня, че именно Зартов обвини бившия си партньор в укриване на данъци и други престъпления. "Що се отнася до Кипър, чрез банки в тази офшорна зона по мнението на компетентните органи се е осъществявало финансирането на този бизнес. Което в немалка степен е спомагало за отклоняването от данъчно облагане", пише вестникът.

На 14 септември т.г., след като проучи материалите от проверката на Следствения комитет на Руската федерация, Държавната дума отне мандата на депутата Генадий Гудков.

Следствието срещу него още не е приключило. Ексдепутатът отрича всички обвинения и заявява, че те са свързани с опозиционната му политическа дейност, припомня агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 11 години

Интерпол, що не пита за бизнеса на Боко и Цветелина.

6

Анонимен

преди 11 години

Понеже сте доста тъпи4ки и о6те пове4е неинформирани, пояснявам:Гудков няма НИКАКАВ бизнес в България и никога не е имал. Гудков има6е бизнес в Москва.Интерпол никога не е проверявал Гудков, за6тото няма за какво. Единственото "прегре6ение" на Гудков е, 4е се осмели да критикува Путин ... и съответно вси4ки съветски служби, органи и кгб-та му наско4иха.Връзката му с България е измислена от някои офицер в някои кабинет на кгб, когато са се 4удили какво да му прика4ат.

5

Анонимен

преди 11 години

Добре би било Интерпол да попита за бизнеса на талпата!

fallback