300 полицаи обсадиха убиеца от Тулуза. Снимка: БТА
fallback

Няколко изстрела и експлозия отекнаха тази сутрин при сградата в Тулуза, където се е барикадирал терористът Мохамед Мера, предаде Ройтерс.

Около 300 полицаи провеждат обсада от вчера на сграда в покрайнините на Тулуза в опит да заловят предполагаемия извършител на серия убийства във Франция. Полицията се опитва да убеди заподозрения  да се предаде.

По-рано през нощта три взрива се чуха от  сградата в Тулуза, където се е барикадирал Мохамед Мера. Те са били за сплашване на терориста и полицията още не е щурмувала апартамента му, каза говорител на вътрешното министерство.

Oще по темата
 По думите на говорителя Мера, изглежда, се е отказал от намерението си да се предаде и затова полицията е взривила капаците на прозореца на апартамента, за да го накара да размисли.

Френският гражданин от алжирски произход Мохамед Мера е заподозрян, че е убил тримата войници миналата седмица и четирима души пред еврейско училище в Тулуза в понеделник. Според Мера целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 12 години

Всичко това се раздува заради изборите.Саркузи прави всичко възможно да си удължи царуването.

44

Анонимен

преди 12 години

Май нещо изтерясват повече от необходимото. Нема нужда от триста статии на ден, докато полицията приключи един банален случай. Или това е идеята - повече паника да се всява.

43

Анонимен

преди 12 години

Тия са гола вода, пълна излагация, какво го чакат още и му се молят.

fallback