Снимка: Архив Reuters
fallback

Синът на Кадафи – Мутасим, е бил заловен жив и е застрелян в тила при опит за бягство. Що се отнася до друг син на Кадафи – Сейф ал Ислам, НАТО не разполага с точни данни за съдбата му, каза днес британският министър на отбраната Филип Хамънд.

"Нямаме никакви данни за съдбата му. В четвъртък представители на либийския Преходен национален съвет заявиха, че е заловен, но след това ни съобщиха, че Сейф ал Ислам не е при тях. Не зная къде се намира сега този син на Кадафи", заяви министърът.

Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС цитират съобщение на телевизия „Ал Арабия“, според което Сейф ал Ислам е бил заловен от сили на ПНС и прехвърлен в района на град Злитан, на 160 километра източно от Триполи, на средиземноморското крайбрежие.

Най-вероятно той е ранен.

Според представител на ПНС, цитиран от Ройтерс, Сейф ал Ислам бяга на юг към границата с Нигер.

49-годишният Сейф ал Ислам е най-големият син на полковника от втория му брак. Архитект и инженер по образование, той е учил в Австрия и Великобритания. Има докторска степен, присъдена му от Лондонската школа по икономика. Сейф ал Ислам оглавяваше международния благотворителен фонд, носещ името на баща му, припомня ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
20 окт 2011 22:14
215

Към момента е потвърдена смъртта на трима синове на бившия либийски лидер, посочва БТА. Сейф ал Араб и трима малолетни внуци на Кадафи загинаха при натовски въздушен удар в нощта на 30 април срещу 1 май. Преди седмица при въоръжени сблъсъци край град Тархун бе убит Хамис, командир на елитна дивизия, а Мутасим бе застрелян вчера при залавянето на Муамар Кадафи.

Ханибал и Мохамед, заедно с дъщерята на полковника Айша и децата й, както и съпругата му Сафия, в края на август избягаха в Алжир. Саади се прехвърли в Нигер през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

hitlera

преди 12 години

do 95 na palnosam saglasen s teb slaboto mqasto na Amerika izrael tam trqabva dase udari gadni *** evrey4eta o6e lageri trqabva da ima za tqah malko be6e detogi na praviha na sapun .

100

до bobix

преди 12 години

Да бе... народът реве, ше го разкъса, били го убили "платени агенти на ЦРУ" ... чуваш ли се, ти за пръв път ли включваш телевизоро за новините от Либия?

99

bobix

преди 12 години

3dattack, какво неуспоримо доказателство.леле. Не че не могат 10ина платени ***, каквато е обикновено тактиката на цру да го хванат и убият.Ето че и ти си съгласен, че се е криел зад народа. Или просто обичате тези като теб да преиначават нещата за удобство? Прочети статията на Румяна Угърчинска!Тя е далеч от комунист.Тук не става дума за комунизъм или демокрация.А за истина. И си припомни,че и октовмрийската революция я правят 0.1 % от населението!

fallback