Снимка: Reuters
fallback

Въоръжени мъже с жилетки с експлозиви щурмуваха правителствена сграда в Източен Афганистан и влязоха в престрелка със силите за сигурност, които обкръжиха постройката, съобщи Асошиейтед прес.

Най-малко един охранител е убит.

Според афганистанската армия нападателите са трима или четирима. След двучасова престрелка те си пробиха път до втория етаж на пътното управление в покрайнините на град Хомс и стреляха по полицаите и войниците извън сградата.

Полицията и армията се стараят да избегнат мащабна атака срещу терористите, за да не се самовзривят.

Засега никой не е поел отговорност за нападението, но то носи белезите на талибанските акции срещу правителствени обекти, отбелязва БТА.
 
В събота талибан се самовзриви в главната военна болница в столицата Кабул и уби поне шестима студенти по медицина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Afgan

преди 12 години

Do 25, sapomni savinagi :v Afganistan Russia bila po 6elanie na pravitelstvo na Afganistan ,ako stava6e vopros da gi is4istqt 6te6e da ostanat samo hlebarki,povqrvai na men

31

rumen221

преди 12 години

Приятели,Какво от това, че Обамма уби ОсаммаОткакто САЩ окупираха Афганистан, там се произвежда близо 92% от световното количество суровина за хероин... Провинция Хелманд заедно със съседната провинция Кандахар е най-големият производител на опиум...!!!- Аз ще продължа информацията...:1. Американците контролират Кандахар, а Талибаните - Хелманд... и заедно снабдяват Света с наркотици...!!!2. Американците, вече не искат да делят тази далавера и... Пребиват от бой довчерашните си "ортаци"...- Въпроса е...:- Какво правим Ние в Афганистан и как от рота (120 души), без решение на НС, контингента ни сега е 700 души... и харчим по милиард годишно, в тази *** вайна..., ЗА ЗАЩИТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, а децата и пенсионерите ни мрът от глад и болести???Господа управници И според нашата Конституция няма давност за престъпления против човечествотоДа Ви напомня и ние българите, ДЕТО МРЕМ КАТО МУХИ ОТ ГЛАД И БОЛЕСТИ, сме част от човечеството!!!

30

НАТО няма мозък

преди 12 години

Преди Съветите да навлязат в Афганистан, там са били англичаните. Нещо повече, англичаните са дали съвет да не се навлиза в Афганистан. Що се отнася до Съветите, грешката е на военните, те са настоявали пред Съветското ръководство за навлизане. Специалните служби са били против. Резултатът е ясен. Такъв ще бъде и с НАТО-вците - изгонени и отново с големи жертви.

fallback