Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Военни самолети стрелят с бойни амуниции срещу протестиращите в Триполи, съобщи телевизия Al Jazeera, като се позовава на очевидци.

Бойни самолети бомбардират на няколко места в столицата, разказаха жители на Триполи пред телевизионния канал.

„Това, на което ставаме свидетели днес, е невъобразимо. Бойни самолети и хеликоптери бомбардират един район след друг. Има много, много убити”, разказа Адел Мохамед Салех.

Информацията не може да бъде потвърдена от независими източници.

ВВС също цитира очевдци, според които два квартала на либийската столица са отцепени от силите за сигурност. Над града се чува прелитането на военни самолети.

Над кварталите Фашлом и Завия ал Дахмани, които са на десетина минути път с кола от центъра на Триполи, се виждат пожари.

Същеврменно либийската държавна телевизия съобщи, че Сейф ал Ислам, син на либийския лидер Муамар Кадафи, е създал комисия, която ще разследва безредиците.

Oще по темата
21 фев 2011 12:27
128

В комисията, която ще бъде ръководена от либийски съдия, ще участват представители на либийски и чуждестранни правозащитни организации.

Комисията ще разследва причините, които доведоха „до смъртта на няколко души по време на тъжните събития в Либия”.

Междувременно всичи италиански военновъздушни бази са поставени под пълна бойна готовност, съобщи агенция Анса.

По-рано днес британският секретар по външните работи съобщи, че е видял информация, от която може да се предположи, че либийският лидер Муамар Кадафи е напуснал страната и пътува за Венецуела.

Високопоставен източник от правителстото на Уго Чавес, цитиран от Reuters обаче опроверга информацията, че Кадафи пътува към Венецуела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

307

Усмивката

преди 13 години

Не понасям Цецо, Боко и другите гейбери. Но в случая му отдавам дължимото. Боко постъпва като истински Българин и Премиер. Пищят някои, че Еърбъсът бил малък. Чакайте бе! Това има, това праща. Мисля, че и той вътрешно желае да прати "многобройната ни модерно въоръжена армия" да срине Либия със земята, но има норми, с които е принуден да се съобразява. Кадафи я го има, я не, но Либия и петролът и остават.Няма вечни приятели и вечни врагове - има вечни интереси.

306

Анонимен

преди 13 години

Истината е че Третия Антихрист и кликата уахабити около него, които се намират в Саудитска Арабия са организатори на тези уж революции за доброто на хората, но истинската им цел е не установяване на демокрация, а да свалят светските режими и да се установят ислямитски правителства, които обединени да се изправят срещу Израел с цел унищожаването му, а от там световна война ни е 100 % сигурна. Така че под прикритието на добрите намерения се крият пъклените планове на войнстващия ислям.

305

отличник

преди 13 години

Едно време в у-ще ни учеха никога да не разглеждаме едно явление като изолирано. Дори и по литература съдбата на гл. герой се анализираше в контекста на времето и при обстоятелствата, които го формират. ТРЯБВА ДА СЕ НАВЪРЗВАТ СЪБИТИЯТА, КОИТО ПРОТИЧАТ СЕГА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

fallback