Снимка: БГНЕС
fallback

След напускането на кметския пост Юрий Лужков ще се заеме с политика, но няма да се кандидатира на президентските избори в Русия през 2012 г. Това каза самият той в интервю за списание New Times.

Лужков намекна, че е възможно да създаде собствено "обществено движение", което ще се осланя на мнението на пенсионерите и интелигенцията.

"Естествено, не съм готов да отида в затвора. И не се готвя да ходя там, защото съм работил, сега вече може да се говори за работата на кмета, работил съм честно. Честно съм служил на московчани", заяви Лужков.

Той разкритикува и състоянието на обществото в Русия.

"Обществото ни днес има недемократични закони, това е първото. И второ, обществото ни днес се е разложило, по всички линии".

Лужков каза, че не съжалява за решението си да напусне управляващата партия "Единна Русия", като в интервюто я нарича "партия-слугиня".

Oще по темата

Лужков беше уволнен от президента Дмитрий Медведев на 28 септември с формулировката "загуба на доверие", припомня ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 13 години

Крадеца вика - "Дръжте крадеца"!

22

Путин

преди 13 години

Цялата работа е че всички милиардери и милионери в Русия са заставени да вкарват част от богатсвата си в хазната т.е. в проекти които се правят за обикновенния човек(детски градини,училища, болници, спортни центрове и т.н.)...Същите тези богаташи знаещи за своето натрупано по нечестен път богатсво с не особенна радост но все пак делят своите богатсва с държавата иначе лошо им се пише... А Лужков с помоща на който жена му натрупа повече от 3млд. долара се дърпа и не иска да раздели богатсвото си!

21

батурина

преди 13 години

още от 1985 г.,всичко е сценарий на КГБ и революцийките и превратчетата,а истината е че си купиха държавите,които опропастиха сами,изклаха Умовете и оставиха Гъзовете да управляват...............А ние изобщо не трябва да се смеем,а да погледнем,кои са нашите кметове и министри..............и колко 'бедни' са те

fallback