СНИМКА БГНЕС

Украинското правителство реши да уволни шестима заместник-министри на отбраната след назначаването на нов министър на отбраната по-рано този месец, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Правителството в Киев не посочи причини за уволненията. Сред отстранените е и Ханна Маляр, която често публикуваше актуална информация за развитието на войната на Русия в Украйна.

Рустем Умеров беше назначен за министър на отбраната преди по-малко от две седмици на мястото на Олексий Резников. Докато Резников заемаше поста министерството бе преследвано от медийни обвинения в корупция, въпреки че самият той не беше сред обвинените. „Рестартираме. (Вече) започнахме. Министерството продължава да работи както обикновено“, обяви Умеров в публикация във „Фейсбук“.

При встъпването си в длъжност Умеров съобщи, че приоритетите му ще включват превръщането на министерството в основна институция за координация на отбранителните сили, подобряване на ценността на отделния войник, развитие на военната индустрия в Украйна и борбата с корупцията.

Маляр, юристка, специализирана по военни престъпления, заемаше поста заместник-министър на отбраната от 2021 г. Последната ѝ актуална информация за войната в Украйна беше публикувана вчера сутринта. Миналата седмица тя беше остро критикувана, след като първоначално съобщи, че украинските сили са отвоювали село в Източна Украйна от руските сили, но по-късно уточни, че съобщението ѝ е неточно и че около селото все още се водят сражения, отбелязва Ройтерс.
 

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 1 седмица

Контрата може да цикли на фронта но за сметка на това върви успешно в България. Нашето ръководство работи преди всичко за украинците и медиите тоже. Те твърдят че конранаступа е успешен и всички сме солидарно в кюпа.

77

Анонимен

преди 1 седмица

Кой е този русия дето непрекъснато го споменаваш бе долен. Нямаш ли под ръка някой кестеняв или чернокос че да се успокоиш най сетне аман от този русия.

76

Анонимен

преди 1 седмица

Контранастъплението може да не е успешно , но България се украинизира напълно доброволно и без бой. Нашето правителство работи за украинците.