Снимка: БГНЕС/EPA

Шейсет дни преди президентските избори в САЩ Доналд Тръмп, който е кандидатът на Републиканската партия, свика пресконференция в емблематичния небостъргач Тръмп тауър в Ню Йорк. Пред журналистите той се спря върху съдебните си проблеми, отбелязва Франс прес.

Тръмп припомни за процесите срещу него и ги определи като лов на вещици. Той разкритикува адвокатите си, като каза, че те са го разочаровали с работата си.

Републиканецът говори и за съперничката си Харис и увери, че е начело на допитванията до общественото доверие.

По-късно Тръмп се отправя към Северна Каролина, един от ключовите за президентската надпревара щати, в който изпращането на първите бюлетини за гласуване по пощата беше отложено със съдебно решение. В Северна Каролина Тръмп ще говори през влиятелен полицейски синдикат.

Днес стана и ясно, че по едно от делата, по което вината на Тръмп беше призната през май - това за счетоводни нарушения - присъдата ще бъде произнесена на 26 ноември след президентските избори. Първоначално присъдата трябваше да бъде произнесена през настоящия месец.

В края на исторически процес - първия наказателен процес срещу бивш президент на САЩ -  Доналд Тръмп беше признат за виновен в края на май по 34 обвинения във фалшифициране на счетоводни документи, с които е искал да прикрие плащане от 130 000 долара на порно актрисата X Сторми Даниълс, съобщи БТА.

Срещу Тръмп са повдигнати наказателни обвинения по три други дела, но преди президентските избори няма да има други съдебни заседания.
      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase