Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп е в безопасност и е добре след инцидента, "който изглежда, че е опит за покушение" срещу бившия президент, обявиха от ФБР. Агент на Сикрет сървис е забелязал оръжие, което приличало на автомат "Калашников", на голф игрището на Тръмп във Флорида. Бил е открит огън срещу заподозрения, който се криел в храстите. Мъжът е успял да избяга с черен автомобил, но е бил видян от свидетел и по-късно е арестуван, предаде БНР.

Още по темата
"В храстите, където този човек се е криел, имаше оръжие, подобно на автомат "Калашников" 47, с оптичен мерник, две раници, както и камера GoPRO, с която той е щял да прави снимки. В момента тези предмети се обработват в рамките на разследването. Агентът на Сикрет сървис, който е бил на голф игрището, се е справил страхотно", каза местният шериф Рик Брадшоу.

Районът на инцидента е бил незабавно отцепен от полицията.

Белият дом обяви, че американският държавен глава Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са били информирани за инцидента и са облекчени, че Тръмп е в безпасност. Харис, която е кандидат на демократите за президент, написа допълнително, че се радва, че опонентът ѝ от Републиканската партия е добре. "Насилието няма място в Америка", добави тя.

Изявлението ѝ беше споделено в социалната мрежа "Екс" от бившия държавен глава Барак Обама.

Кандидатът за вицепрезидент Тим Уолц също подчерта, че такова насилие няма място в Америка. "Това не сме ние като нация", допълни той.

Опитът за покушение и политическо насилие беше осъден също от лидера на демократите в Сената Чък Шумър.


Междувременно на интернет страницата на кампанията на Тръмп беше публикувано кратко изявление, че той е добре, но "има хора на този свят, които ще направят всичко, което е необходимо, за да ни спрат". Никога няма да се предам, пише още Тръмп към привържениците си, част от които бяха застанали пред голф курорта след опита за покушение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase