Снимка: Pixabay

Американските купувачи на електрически автомобили са силно разочаровани към модерните возила и са готови да се върнат към кола с двигател с вътрешно горене. На такова мнение са около 46% от американците. В световен мащаб 29% биха зарязали електрическите автомобили и биха си взели обикновена на бензин или дизел.

Международната консултантска компания McKinsey е анкетирала 30 хиляди собственици на електрически превозни средства от 15 страни, където колите на ток са най-разпространени, пише “Труд”.

В останалите страни само 29% от всички анкетирани собственици на електрически автомобили биха се върнали към бензинови при следващата си покупка. В същото време експертите на McKinsey не са сигурни, че броят на лоялните купувачи на електрически возила ще нарасне в бъдеще, най-вече заради слабото развитието на инфраструктурата.

От направената анкета става ясно, че само 9% от анкетираните са доволни от новото поколение автомобили. Те са доволни също така и от броя на станциите за електрически автомобили в техния регион.

Всички, взели участие в анкетата посочват като основен недостатък високата цена на електромобила и невъзможността им да се използват за дълги пътувания. Друго интересно наблюдение е нарастващото очакване на хората за повишена автономност на електрическите автомобили. През 2022 г. средният потребител очакваше пробег от 435 километра, а сега е до 469 километра без презареждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase