Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Законодателство, предвиждащо милиарди долари помощ за Украйна и Израел, бе блокирано в Сената на американския Конгрес, предаде Ройтерс.

Законодателството бе блокирано, тъй като републиканците в Сената упражняват натиск, с който целят да прокарат по-строги мерки за контрол на имиграцията на границата на САЩ с Мексико.

Oще по темата
Четиридесет и девет сенатори гласуваха "за", а 51 - "против", при което стана ясно, че законодателството на стойност 110,5 милиарда долара няма как да събере необходимите 60 гласа "за" в Сената, който е общо със сто места.

Сенаторите гласуваха според партийната си принадлежност, като всички републиканци гласуваха "против".

В законопроекта са предвидени 50 милиарда долара помощ за Украйна в сферата на сигурността, хуманитарна и икономическа помощ за правителството в Киев, както и 14 милиарда долара за Израел, който се сражава с палестинското ислямистко движение "Хамас" в Ивицата Газа.

Републиканците заявиха, че е било от изключително значение да покажат колко са важни за по-строгата имиграционна политика и контролът на границата с Мексико.

Дори и да бъде одобрен в Сената, законопроектът ще трябва да получи одобрението и на Камарата на представителите, която е под контрола на републиканците, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Правда

преди 5 месеца

До 54: или умишлено лъжеш и клеветиш невинни или си заблуден от фалшивата ислямска и комунистическа антисемитска антихристиянска пропаганда която ислямски араби-терористи лъжливо наричани Палестинци нагло разпространяват в медии и на хулигански протести с лъжлива пропаганда и погроми срещу Израел и САЩ, както и фалшивата руска про-ислямска анти-Израелска анти-Украинска пропаганда.ИСТИНАТА е че ислямските терористи само са подкупени с ООН милиони, а Русия въоръжава ислямска за изгода.

74

Анонимен

преди 5 месеца

До кратко и ясно........След два месеца няма да има нужда от такава помощ защото всичко вече ще е приключило !!!!

73

Какво следва

преди 5 месеца

От комитаджийско време: "Войводо, тука оружие много, но сакат пари или д_пе. Що да чинам"? Войводата отговаря "Пари нема. Действай!".

fallback