Снимка: архив, БГНЕС

Задържаният в Русия американски войник Гордън Блек се призна за виновен за кражба и сътрудничи на следствието, предаде Ройтерс, като се позова на руската новинарска агенция РИА.

"Той сътрудничи (на следствието) и призна (вината си)", каза представител на руското вътрешно министерство, цитиран от РИА.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да се свърже с Блек, който бе задържан на 2 май от полицията в град Владивосток, намиращ се в Далечния изток на Русия. Американецът бе задържан по подозрение, че е крал от жена, с която е имал интимни отношения.

Съд разпореди задържането под стража на Блек до 2 юли.

Съединените щати предупреждават гражданите си да не пътуват за Русия по множество причини, една от които е потенциалният тормоз, на който могат да станат жертви, и опасността от задържане, комбинирани с произволно прилагане на закона от руските власти.

Няколко американски граждани бяха задържани в Русия, откакто руските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година. Един от тях е журналистът от в. "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович, който бе задържан миналата година по обвинения в шпионаж. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase