Снимка: БГНЕС
fallback

Старши съветникът в Центъра за стратегически и международни изследвания на САЩ, полковник от резерва Марк Кансиан, нарече ожесточената битка за Бахмут (където преди войната са живели около 70 хиляди души), която продължава повече от шест месеца, "дълга, кървава и безсмислена," цитира думите му Руската служба на "Би Би Си".

Според Кансиан дори руските войски в крайна сметка да успеят да овладеят града, "това няма да означава нищо нито от оперативен, нито от стратегически смисъл".

"Като цяло значението тук е символично. С превземането на Бахмут (руското командване) със сигурност ще обяви голяма победа, но това не е така", каза Кансиан в интервю за Франс Прес.

В същото време експертът призна, че възможностите на въоръжените сили на Украйна в това направление са изключително ограничени и има много малко шансове градът да бъде задържан под контрола на Киев.

"Ако руснаците нападнат там, украинците ще могат само да се отбраняват", каза Кансиан в интервюто за френска агенция.

Припомняме, че в неделя (12 февруари) Евгений Пригожин се похвали, че силите на основаната от него частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" са превзели населеното място от градски тип Красная гора - едно от предградията на Бахмут. Днес тази новина бе потвърдена и от руското Министерство на отбраната.

В събота Пригожин призна, че руските сили трябва да превземат стратегическия град Бахмут, за да продължат кампанията си, но са се сблъскали с яростна съпротива от страна на украинските защитници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

272

Анонимен

преди 1 година

Не

271

Боби

преди 1 година

До Анонимен 314 Вярно казваш но пропускаш едно изобретение наречено БТР/БМП и още едно изобретение ТАНК. Танка като полева артилерия обработва първите сгради от населеното място като избива защитниците а бтр/бмп доставя до там атакуващата пехота. След това са практически изравнени възможностите на атакуваща и защитаваща се пехота - остава да се вземе в предвид Мотивация на войските и огнева мощ а и двете са на страната на Руснаците.

270

Боби

преди 1 година

до 310 311 1. Киевския военен окръг на СССР + запасите на Германските експедициони СССР Войски стигна на Киев да се издържа, продава и води гражданска война от 1990 до 2021 година 2. РФ има достъп до запасите на 10 военни окръга + Белорус. Освен това Заводите в Ижевск, Урал, Тула и прочие отдавна(вече повече от една година) работят на пълна а вече и на военовременна мощност 4 смени 6 дни в седмицата(остава само да стане 7/24)

fallback