Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase