Снимка: БГНЕС
fallback

Седем души бяха убити при два по всяка вероятност свързани помежду си инцидента със стрелба във ферма за гъби и транспортна фирма в крайбрежния калифорнийски град Халф Мун Бей, на около 48 км от Сан Франциско, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
Според представители на местните власти четирима души са били убити във фермата, а още трима в транспортната фирма в покрайнините на Халф Мун Бей.

Полицията е арестувала 67-годишният заподозрян от азиатски произход Чжао Чунли, който не е оказал съпротива при задържането.

Засега не е ясно дали двата инцидента са свързани, въпреки че според властите заподозреният е работил за една от фирмите.

Шерифската служба на окръг Сан Матео, към който спада и Халф Мун Бей, написа в Туитър, че все още не се знае нищо за мотивите на извършителя, но той е задържан.

Полицията съобщава, че е задържала заподозрения на паркинга на полицейския участък в Халф Мун Бей, а в колата му е открито оръжието на престъплението.

Тази нова масова стрелба става по-малко от 48 часа, след като нападател също от азиатски произход уби 11 души в зала за танци близо до Лос Анджелис, която атака губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм не пропусна да осъди, посочва Франс прес.

"Трагедия след трагедия", написа Нюсъм в Туитър.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Вярно е, че в САЩ се стрелят ежедневно, но последните две стрелби някак приличат на междуетнически конфликт. Големите демократи май отиват съвсем реално към гражданска война.

16

Стрелят се като

преди 1 година

диваци! Обаче обясняват на цял свят как да си живее живота.

15

Миро

преди 1 година

И защо това все още е новина ? Стреляли се били в САЩ .... Ами че там ВИНАГИ СЕ СТРЕЛЯТ ... Моля, спрете да пишете за тия традиционни з американците дейности и започнете да ни осведомявате за събития които се случват по-рядко и са по-интересни от ежечасовите стрелби в САЩ.Например как Слънцето е изгряло или че има облаци в небето или как хората дишат ... Аз лично бих искал да прочета поне веднъж новината как в САЩ никой не е бил застрелян ЦЯЛ ДЕН ... макар че надали ще живея толкова дълго .

fallback