Снимка: БГНЕС
fallback

Русия вероятно е загубила половината от основните си бойни танкове и е изразходвала по-голямата част от прецизно насочваните си оръжия във войната, която се превърна в "огромен стратегически провал" за Кремъл, заяви във вторник Колин Кал, заместник-министър на отбраната на Пентагона по въпросите на политиката, цитиран от CNN.

"Путин се провали", заяви Кал пред група репортери в рамките на проекта "Медии и национална сигурност" на университета "Джордж Вашингтон" във вторник. "Русия ще излезе от тази война по-слаба, отколкото е влязла."

Кал заяви, че Русия е понесла "десетки хиляди жертви" от началото на войната през февруари, което е "с порядъци" повече, отколкото Съветският съюз е понесъл в Афганистан.

Oще по темата
"Те вероятно са загубили половината от основните си бойни танкове в цялата руска армия", каза Кал.

"Те са затрупали повече от 80% от сухопътните си сили в Украйна. Изразходвали са по-голямата част от прецизно управляемите си боеприпаси в Украйна, а санкциите и контролът върху износа ще ги затруднят много да възстановят армията си до вида, в който е изглеждала преди войната.


"Путин влезе в тази война, опитвайки се да унищожи Украйна като независима, суверенна и демократична държава. Той не успя и това няма да се промени. Суверенната, независима, демократична Украйна ще пребъде".

Кал отбеляза, че има значителна двупартийна подкрепа за Украйна занапред, но как изглежда тази подкрепа и какви са военните нужди на Украйна занапред, може да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Бай Дрън

преди 1 година

Пак ли пропаганда. Аз пък гледам руснаците набързо построили завод за дронове, та не знам кой кого. Те са вече във военновременна обстановка, промишлеността започва да работи за военните. Така е било и 41-ва. Нямали са нищо.На Русия целта явно е да задържи положението до пролетта. Много по-лесно е да се отбраняваш. 3 пъти по-малко боеприпаси са необходими.

25

Анонимен

преди 1 година

До 22 3 са новите звезди - ланцет , куб и краснопол. Ланцет е получил нови модификации през лятото увеличено е взривното вещество в бойната част и нов вариант с комулативен заряд.

24

321

преди 1 година

Истината за загубите на Русия в танкове я знаят най добре украинските селяни. Вече 9 месеца се мъчат да ги върнат на вторични суровини. Всеки който има трактор забогатя от старо желязо

fallback