Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин ще посети България тази седмица, съобщи Пентагонът.

Говорителят Джон Кърби съобщи, че Остин ще пътува утре за Брюксел, за да участва в среща с колегите си от останалите членки на НАТО. След това ще посети Словакия, а пристигането в София е добавено в програмата му днес:

"Днес министърът добави добави и трета спирка в плановете си - България. Пътуването се удължава с един ден, за да има той възможност да се срещне с цивилните и военните лидери на България. Това е ключова спирка от гледна точка на източния фланг на алианса", допълва БНР.

Агенция Ройтерс завършва новината си от Вашингтон за предстоящото посещение на Лойд Остин в България с това, че България е била най-близкият съюзник на Москва през Студената война, но сега е членка на Европейския съюз и НАТО, която осъжда руското нахлуване в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

ББ

преди 2 години

и ако направите аналогия...България и Народа ни са били в същото положение каквото е днешното на Украйна...османски орди са убивали мирни граждани...,и съм бесен,че пУтриоте оправдават тези убийства...оправдават и убийствата на българи през османско...отричат Априлското въстание...отричат Апостола с твърденията си... се пъчат...пУтриоте...за копейки без стойност...Анатема!!!

110

ББ

преди 2 години

и службите спрете ги...свършете си работата...като Зеленски...смело и почтенно...Война е и продавате Суверенитета на България обслужвайки путин и обслужващите го бг национални предатели...залагате живота на децата на България...това не е щоу...Война е...и вашите деца са в опасност...свършете си работата безкомпромисно...по-строго закоодателство задължително ,спрете троловете на путин и копейковците

109

ББ

преди 2 години

кгб троловете и активистите на дпс-гроб и копейкин...живи с парите на путин го закъсаха...ще им плащат в рубли...и за тоалетна не стават...САЩ ще им отнеме грабежите както направи с олигарсите на путин...те също са вредни,нещата са под контрол...само те си въобразяват че с платноходката си могат да разбият асберг с размерите на .....континетнт,като хитлер...започнаха да вярват на собствените си лъжи...руснак е...м.ъсна дума вече за съжаление,убиват жени и деца...

fallback