Снимка: CBS Denver

Един от два самолета, които се сблъскват във въздуха близо до Денвър, е разгънал парашут и бавно се е понесъл към земята, където двама души са успели да се измъкнат от него невредими, съобщи говорител на шерифския офис на града.

Другият самолет, който е бил малка товарна машина с турбовитлов двигател, е кацнал на близкото летище, според говорителя на шерифа на окръг Арапахое заместник Джон Бартман. Единственият човек на борда на този самолет също е невредим, а машината му е почти разцепена на две

Сблъсъкът е станал над държавния парк Cherry Creek около 10:25 ч. сутринта. Бартман заяви, че все още не е известно кой самолет е отговорен.

"Очаквате нещо много по-лошо, когато нещо такова се случи. Това е просто невероятно", каза Бартман. "Имаме няколко самолетни катастрофи в нашата юрисдикция. Никога не сме виждали парашут да свали самолета безопасно." "Получило се приятно и бавно", каза той.

Другият самолет е "Метролайнер", казаха служители.

В Twitter от Националния съвет за безопасност на транспорта обявиха, че инцидентът се е случил, когато самолетите кацат. Агенцията е изпратила екип от следователи.

Отломките се простират "доста далеч" от мястото на инцидента, каза Бартман. Той призова, ако хората намерят части от самолета в парка, да не ги пипат, а вместо това да се обадят в шерифския офис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase