13

Анонимен

преди 3 години

Имаше един филм навремето''Боговете сигурно са полудели''.Та в него имаше едно такова самолетче за двама голямо колкото делтапланер,то кацаше с парашут.

12

Делта

преди 3 години

Да, ултралеките спират със спирачен парашут на миг21, нямат балистичи парашути, представи си

11

Anon

преди 3 години

Балистичен парашут - самолета е sr22

10

Анонимен

преди 3 години

А България еър що не раздават парашути ? А качват каракачанката без да е ходил до тоалетната .

9

Анонимен

преди 3 години

До voidЩо да не предположим, че тези двамата пилоти-тарикати след сблъсака са задействали спирачния парашут, този същият парашут, който в щатен режим се използва за убиване на скоростта на самолета след приземяване на полосата.

8

Хах

преди 3 години

"Получило се е приятно и бавно".Ъм те и тия у фърчилото са се разкапали от кеф. Проверихте ли им гащите.

7

187

преди 3 години

До voidНай-вероятно става дума за Cirrus - https://en.wikipedia.org/wiki/Cirrus_Airframe_Parachute_System

6

ето пример

преди 3 години

за такъв спасителен парашут:https://youtube/watch?v=kQyrPVIIQdE

5

Metroliner

преди 3 години

Все по-рядка машина, за съжаление, е Metroliner-a. A иначе...Няколко типа ултралеки самолети, например Sting S4, имат парашути, които се намират в специален отсек зад кабината за двама души. Парашутът се "извхърля" от отсека на гърба на машината, и може да я спусне до земята, защото екипажът няма собствени парашути. Над 200 случая има в последните 10 години на спасен екипаж с такива парашути.

4

void

преди 3 години

"дин от два самолета, които се сблъскват във въздуха близо до Денвър, е разгънал парашут и бавно се е понесъл към земята..." Кой какво е сънувал и кой какво е преписвал тук е друг интересен въпрос.

3

Анонимен

преди 3 години

Split не означава само разцепвам, а и разделям на две. Разцепвам на български се ползва за цепене по надлъжната ос - това в случая е напряко, пречупване.

2

до 2

преди 3 години

Тая списвачка вече стана пословична с изцепките си, не е от вчера или оня ден. Не знам кой я е цанил за журналистка, но не е за тая работа.

1

Анонимен

преди 3 години

"Другият самолет е "Метролайнер", казаха служители."Като чета "лайнер" и ми изникват в представите едни преносими тoaлетни на EkoToi. Метролайнер - преносими тoaлетни в метрото... Един път бях ял люти чушки и се престраших да ползвам такава преносима. Беше изживяване!