Снимка: Oclo Nanotechnology Science
fallback

Промишлени производители на избелващ препарат призовават американците да пият течността като "чудодейно лекарство" срещу рак, ХИВ / СПИН и други заболявания. Отскоро те рекламират незаконно продукта си и като лек срещу най-новите варианти на COVID-19, пише "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

Хлорният диоксид - мощен избелващ агент, използван в производството на текстил и хартия, се смесва и продава от импровизирана лаборатория в Маями, Флорида. Компанията "Oclo Nanotechnology Science" играе със страховете на хората от новия щам на коронавируса, открит във Великобритания, който в момента се разпространява бързо в САЩ.

Смята се, че британският вариант, B117, е по-заразен и смъртоносен от първоначалната форма на вируса.

Компанията в Маями се позовава на B117, за да увеличи продажбите на своите избелващи продукти, за които Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че са потенциално опасни и могат да бъдат животозастрашаващи. На първата страница на уебсайта на "Oclo" са публикувани основно снимка на флакони с неговия хлорен диоксид, обявен за "антивирусно" лекарство.

Изображението е насложено с думите: "B117 ... нов вариант на коронавирус, най-заразният и опасен в САЩ. Спасението е хлорен диоксид и неговия голям лечебен потенциал срещу патогени."

Появата на новия маркетингов трик в Маями от търговци на "лек" за избелване, често наричан "чудодейно минерално решение", или MMS (miracle mineral solution) е показателна за тежката борба на FDA в опита да контролира потенциално смъртоносната търговия. От началото на пандемията федералната агенция ограничи продажбата на фалшиви продукти, за които се твърди, че предотвратяват или лекуват COVID-19.

Миналата година агенцията арестува Марк Гренон и четиримата му сина, които бяха сред най-известните търговци на "чудодейна" белина. Те са обвинени в заговор за измама и за продажба на фалшиво лекарство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Мен

преди 3 години

Не е 30000,а е 3000ppm. Хлорен диоксид се използва като дезинфектант за питейна вода в много страни,вкл. и някои щати. Значи ли това че там тровят хората?Има и патенти за лекарства на база хлорен диоксид.

13

Колето

преди 3 години

Хлорния диоксид го тествах оправя вкуса и мириса на 1000% сваля и температурата при хората дето я имат над месец.Но го развалиха концентрата беше 60000 сега е 30000 и не е наше производство а Друго Цената осана същата излиза доста скъпо,но работи не е чудо но работи.И не е белина има мирис и лек вкус но не е белина не се умира.Не баламосваите.Спаваите дозата

12

Някой

преди 3 години

Ами хайде "наздраве". Преди белина, сега хлорен диоксид.... Остана сода каустик да пробват.

fallback