Снимка: БГНЕС
fallback

1,8 милиона души, които се водят гласували на изборите за президент на САЩ миналия вторник, са мъртъв­ци. Това твърди организацията Judicial Watch в иск, подаден до Върховния съд на САЩ, съобщава "Труд".

Въпросните гласували мъртъв­ци са пръснати в 353 отделни окръга.

Oще по темата

Друг установен проблем на тези избори е фактът, че на много места има повече гласували, отколкото са избирателите по списък - и живи, и мъртви. Рекордьор била една от селищните системи в Алабама, където подадените бюлетини са с 30% над регистрираните гласоподаватели.

По тази причина адвокатите на президента Доналд Тръмп изиск­ват от властите да вадят несъществуващи електорални единици.

В окръг Антрим, щата Мичиган, където резултатът бе спорен между Тръмп и опонента му от демократите Джо Байдън (който набра вече повече от нужните му за победа гласове), софтуеърт на машините за гласуване допуснал "грешка” и надписал 6000 гласа за Байдън. Затова първоначално той бил обявен за победител в този окръг. Но след разкриване на грешката, резултатът бил коригиран и окончателно победител в окръга е Тръмп.

Естонският вътрешен министър Март Хелме подаде вчера оставка, след като предизвика скандал с обиди по адрес на Джо Байдън. В съботно радиошоу той нарече Байдън „корумпирана стара чанта”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 3 години

Първата мумия сложена за презедент.

136

Нали Цецко

преди 3 години

затова ходи до САЩ, да ги учи как се правят избори!? САЩ е същото блато като тукашното, и президентите им циркаджии, и пълнежа им игански, и простотията им същата!? Нали по техен образец СДС прави перестройката и ето ви сега джендърска България!

135

Някой

преди 3 години

Я, ми то и в САЩ, и в Русия, и в Беларус..... Навсякъде едно и също. Веднага - Санкции за фалшифицирани избори.

fallback