Снимка: Library and Archives Canada
fallback

Когато попитали Хитлер, дали иска да превземе Америка, той отговорил, че е "също толкова фантастично, колкото да завладее Луната".

Нацистка Германия, поне официално, нямала никакво намерение да се изправя лице в лице със САЩ. Ала неофициално... Хитлер искал да завладее света от край до край, включително Америка и Канада.

Oще по темата

За плановете на фюрера да бъде върховен владетел на цялата Земя се носят митове и легенди. Знае се, че той е искал да разшири влиянието си дори и до Япония, а книга, която съвсем наскоро стана притежание на архивите на Канада хвърля светлина, какво точно е искал да прави Адолф Хитлер с евреите в Канада и Америка.

И за никого не е изненада, че той щял да даде и на тази част от света своето "Финално решение".

Това, което 137-те страници разкриват е, че Холокостът не е нещо, което фюрера не е смятал да задържи само в границите на Европа.

"Статистика, медии и организации на евреите в Съединените щати и Канада", е  написана от Хайнц Клос. Тя била завършена през 1944 година, но времето, което нацистът прекарва в изследване, е изключително дълго. 

Клос заминава за САЩ още през 1936 година. Втората световна война още не е започнала. Прекарва сред американците близо една година и се връща в Германия, където се превръща в един от мъжете, който помага за изграждането на стратегиите на Хитлер. 

Мъжът проучва еврейски вестници, подвизава се в еврейски градове и събира всякаква информация за общността от началото на 30-те. Най-фрапиращото е, че книгата не съдържа данни само за големите градове като Торонто, Уинипег и Манитоба, където еврейската общност е наистина голяма, но и информация за по-мънички населени места. В най-малкия град има едва 52-ма евреи. 

Според експертите, това е доказателство, че Хитлер наистина е провел конфиденциално проучване за Америка, което съхранил във вилата си в Берхтесгаден, край Баварските Алпи. Върху страниците й се вижда неговият герб и думите: "Ex Libris Adolf Hitler", което пък доказва, че идва право от личната му библиотека. Тя съдържала между 6000 и 16 хил. книги.

"Статистика, медии и организации на евреите в Съединените щати и Канада" е свързана с така наречената "Черна книга", която съдържа данните за евреите, които са живели във Великобритания по това време.

Съществуването и на двете творби означава, че ужасът от Втората световна война всъщност е бил добре премислян и координиран.

След падането на Обединеното кралство, канадските граждани започнали да се притесняват, че нацистите рано или късно ще стигнат до тях. Ала били убеждавани, че това няма как да стане – Адолф Хитлер нямал време да мисли за Канада.

По подобен начин били успокоявани и американците. Заради Франклин Рузвелт, фюрерът държал нацистката пропаганда далеч от САЩ, но имал своите начини да привлече съюзници.

Хитлер обичал да гледа уестърни. И понеже не искал американските филми, германските режисьори се надпреварвали кой да направи поредната лента, която да се хареса на нацисткия лидер. Но в тях имало нещо необичайно. Докато в американските уестърни индианците били изобразени като диваци, в нацистките, те били вежливи и кротки.

Това всъщност бил добре измислен план – когато Адолф Хитлер рано или късно стигнел до Америка, той щял да обещае на индианците да им върне изгубената земя и по този начин да ги привлече да се бият на негова страна.

За щастие, Втората световна война приключва зле за нацистка Германия. Холокостът не успява да се разпространи отвъд Европа. А през 1945 година "Статистика, медии и организации на евреите в Съединените щати и Канада" е отнесена от американски войник обратно в родината му като сувенир. По-късно става част от частната колекция на евреин, оцелял след Холокоста, а преди година, Канада я купува за скромните 4500 долара и я излага в музея си, за да покаже, какво е можело да стане, ако Хитлер всъщност беше марширувал победно по улиците на Торонто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

AHA

преди 5 години

"САЩ и Англия имаха военна мощ и можеха да приключат с Хитлер и Германия за няколко седмици и нямаше да има никаква ВСВ."Въобще не мисля така,Британия се огъваше,а Хитлер чакаше да се съгласят на мир,САЩ не можеше да дойде току така в Европа,немците си имаха и бойно самолети с които щяха да се защитят доста добре.Ако американците бяха дошли е Европа по-рано и Хитлер не беше изпозлвал почти цялата си войска на изток,то янките щяха да се изправят срещу пълната мощ на вермахта.Няма как да стане.

58

Анонимен

преди 5 години

До ТъпанарАз печеля добре :)

57

Анонимен

преди 5 години

Хитлер не мразеше евреите. Той самият е евреин - Шекелгрубер.Както и цялата нацистка върхушка около него.На кого се сърдят за холокоста?

fallback