Снимка: архив Reuters

Броени дни преди президентските избори в САЩ Държавният департамент разпространи нови имейли на кандидатката на демократите  Хилари Клинтън.

Електронните писма са общо 1250 на брой. Те са били открити при разследването на ФБР за използването от Клинтън на частен сървър за изпращане на имейли, съдържащи класифицирана информация, по времето, когато тя е била държавен секретар.

Още по темата
Кандидатът на републиканците за президентския пост Доналд Тръмп разкритикува остро своята съперница за поста и каза, че мястото й е в затвора, пише ДПА, цитирана от БТА.

Директорът на ФБР Джеймс Коми е решил да уведоми Конгреса, че оглавяваната от него агенция е започнала да разследва новооткрити имейли на Клинтън, отчасти поради опасения от изтичане на информация, предаде Ройтерс, като се позова на източници от правоохранителните органи.

Според тях е малко вероятно ФБР да излезе с нови подобни разкрития преди президентските избори във вторник.
Огласяването на новината за разследване на нови имейли на кандидат-президентката на демократите от републиканеца Коми миналия петък, броени дни преди изборите, повдигна въпроси за неговите мотиви и му навлече критики, най-вече от страна на съпартийци на Клинтън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase