Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп отново обвини президента Барак Обама и бившия държавен секретар Хилари Клинтън за изострянето на напрежението в Близкия изток и възхода на терористичната групировка "Ислямска държава", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп каза, че от самото начало е бил против войната в Ирак, която напълно е дестабилизирала положението в региона.

Той обвини още президента, че при неговото управление американските военачалници са били сведени до кръгли нули и са престанали да се стремят към успех.

Тръмп се закани да уволни някои от тях, ако спечели президентските избори през ноември, и добави, че има собствен план за разгром на ИД.

В същото време Тръмп каза, че ще даде 30 дни на военните, за да изготвят план за борба с ИДИЛ.

Тръмп рязко критикува ръководството въоръжените сили и каза, че вероятно на негово място ще дойдат "други генерали".

Тръмп обеща да увеличи с десетки милиарди военните разходи и очерта планове за голямо увеличаване на числеността на военнослужещите на активна служба, повече кораби, подводници и бойни самолети, предаде Асошиейтед прес. САЩ сега харчат за военни нужди повече от 600 милиарда долара годишно - повече от следващите ги в списъка седем страни, взети заедно, отбелязва Асошиейтед прес.

Вчера около 90 американски генерали и адмирали от резерва обявиха в открито писмо подкрепата си за Тръмп като президент. "Изборите през 2016 г. предлагат на американците отдавна назрялата възможност да се коригира курсът на нашата политика в областта на националната сигурност", се казва в писмото. "Ние вярваме, че такива промени може да донесе само този, който не носи отговорност за разрушаването на нашите въоръжени сили и за възникването на заплахите, с които се сблъсква нашата страна."

"Враговете на нашата страна укрепнаха, почувствали слабост и нерешителност във Вашингтон, а също и възможности за агресия в наша вреда и във вреда на други свободолюбиви държави. Именно затова ние подкрепяме Доналд Тръмп и неговата решимост да възстанови въоръжените сили, да защити нашите граници, да победи нашите врагове ислямисти и да възстанови законността и реда в страната", се казва в писмото на генералите, цитирано от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Боби

преди 7 години

Тръмп повтаря хода който направи Путин по отношение на Чечня само че в по-голям мащаб. Сега Американските Генерали са РЕАЛНО с ВЪРЗАНИ РЪЦЕ(ОСВЕН ОРГАНИЗАЦИИ В СЯНКА КАТО ЦРУ и СИЕ) Няма да ползвате това и това, няма да бомбите тук и тук, Няма Няма Няма - много месечни удари с високоточно оръжие водят до СМЕШНИ РЕЗУЛТАТИ.Тогава в Чечня Путин даде на един генерал(той и 3 заместника знаеха плановете) пълна свобода на действие. Чечня падна за толкова кратко време, че самите руснаци бяха учудени.

8

световен мир

преди 7 години

Тръмп ще е правилният избор.Спечели ли истерясалата бабичка(която вече е с деменция и има поведенчески изменения)спукана ни е работата.Няколкото червея,които са се постнали и плюят Тръмп са с вроден kретенизъм и пълна духовна Tъпота.

7

Бо

преди 7 години

Планът му е да ги умори от смях с глупостите, които ръси!

fallback