Снимка: Reuters
fallback

Тълпа от разгневени демонстранти обсипа с камъни полицейски коли и подпали магазини в американския град Милуоки в събота вечерта, часове след като полицията бе убила въоръжен заподозрян при опит за бягство, предаде Франс прес.

Полицията се опита да разпръсне събралите се най-малко 200 раздразнени демонстранти в града, разположен на близо 130 км северно от Чикаго; някои хвърляха камъни по полицаите. Чуха се изстрели, вероятно във въздуха, посочва агенцията.

Един полицай бе откаран в болница, след като тухла, хвърлена по колата му, го улучи в главата.

Опожарени бяха автосервиз с бензиностанция, банка, бутик за козметика и магазин за авточасти, съобщи местното издание "Милуоки джърнъл сентинел".

Демонстрантите изпочупиха прозорците на празна полицейска кола и подпалиха друга.

Вчера следобед двама полицаи спряха двама заподозрени с кола, които излязоха и се хвърлиха да бягат. "По време на преследването един от полицаите стреля по заподозрян, въоръжен с полуавтоматичен пистолет", който умря на място, обясни в комюнике градската полиция.

Според полицията заподозреният е имал солидно съдебно досие, а оръжието му е било откраднато при обир през март. Става дума за 23-годишен афроамериканец, уточниха по-рано осведомителните агенции.

Във връзка с фаталното прострелване на цветнокожия е започнало разследване. Полицаят, прострелял 23-годишния, е временно отстранен от длъжност, отбелязаха Асошиейтед прес и ТАСС. Франс прес напомня за полицаите, убити или обстреляни през последните седмици при демонстрации срещу полицейското насилие срещу чернокожи.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Позната картинка

преди 7 години

Като у нас - полицията гони лилав швед, за когото е сигурно, че е нарушил закона или пък е само заподозрян, но Бог знае защо е хукнал да бяга, виждайки полицаи. Щом се добере до махалата си, цяла тумба негови събратя вече са на улицата, за да пречат на полицията да го настигне. Ако пък ги посети репортер - заплашват и налитат на бой.И нашите шведи и американските цветни подбуяха по една и съща причина - щом се заговори за правата им и започнаха да ги толерират за да се интегрирали с нас.

5

Ханибал

преди 7 години

Алооо,джурналиста нали в Д.рис БГ се пишете големи толерасти,какво е тая дума "цветнокож"не знаете ли че вашите западни господари я намират за расистка,защо я използвате??? Ама то откъде толкова акъл???

4

Джо

преди 7 години

Че в САЩ има расизъм е повече от ясно, ама как да реагира полицията, ако някой криминално проявен си плюе на петите препасал огнестрелно оръжие. Стреля се сватбарската без оглед на това, бял ли е, черен ли е, зелен ли е. Ако тея двамата кауни бяха открили огън по ченгетата и убили или дори ранили невинни хора, тогава какво? Рев, сополи, сменени профилни снимки с фейсбук и до там.

fallback