Снимка: архив, БГНЕС

Новата американска военна помощ на стойност няколко милиарда долара, одобрена от Конгреса на САЩ миналия месец, вече е на бойното поле в Украйна, заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, предаде Ройтерс.

Още по темата
Американският Конгрес разреши отпускането на различни форми на помощ за Украйна на стойност 60,8 милиарда долара, след като одобри пакет от чуждестранна помощ на стойност 95 милиарда долара, който включва военна подкрепа за Украйна, Израел и Тайван.

Белият дом пое ангажимент оръжията бързо да бъдат доставени в Украйна.

Междувременно от Държавния департамент на САЩ заявиха, че смяната на руския министър на отбраната Сергей Шойгу е още едно доказателство, че президентът на Русия Владимир Путин "отчаяно се опитва да поддържа" инвазията си в Украйна. Това каза заместник-говорителят на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател, предаде Ройтерс.

Путин изненадващо назначи вчера за свой нов министър на отбраната Андрей Белоусов, който е цивилен и икономист по образование, в опит да подготви Русия за икономическа война, отбелязва агенцията, припомня БТА.

Белоусов трябва да се опита да използва по-добре бюджета за отбрана и да въведе повече иновации, за да спечели Русия в Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase