Снимка: Twitter
fallback

10-годишно момче загина при инцидент на най-високата водна пързалка в света. Атракционът се намира в аквапарк в Канзас сити, предаде Руптли.

Момчето се казва Калеб Шваб. "Натъжени сме. Безопасността е наш първи приоритет. Нашите мисли и молитви са със семейството", казаха от аквапарка.

Все още не може да се каже с точност какво е довело до смъртта на момчето. От полицията съобщават, че причината за инцидента все още не е установена. Случаят се разследва, а паркът е затворен.

Пързалката, която е наречена "Лудост", е дълга 51 метра, а скоростта, с която се спускат посетителите достига до 29 метра в секунда.
 
Атракционът е открит през 2014 година, като преди това три пъти е отлагано пускането й заради проблеми. По време на тестването й са "убити" няколко манекени. Няма ограничение на възрастта за желаещите да се спуснат по "Лудост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

Големи физични изчисления има тука, но никой не изчислява флуида момчето е само обект в флуида.А скоростта на флуида се регулира от дебита и естествено от формата на канала.Жалко за момчето, не мисля че става въпрос за страх а по скоро за дете с не адаптиран дестибуларен апарат,което е възможно ако детето си стои постоянно в къщи и не се движи много и идвенъж реши рядко да натовари организма.По принцип пързалката трябва да е изчислена и за такива случай,на тях трябва само да им прилошее но не и

20

Анонимен

преди 7 години

Може би момчето е починало от ... страх!Случвало се е многократно.Имаше една печална случка с българско момиче в Испания, паднало от скала, но починало не от нараняванията.

19

ФИЗИКА

преди 7 години

Подобен пример. Ако човек падне (свободно) от 7-ми етаж, това са 22 метра, ще развие макс. скорост 21 м/сек, което прави 75 км/час. Формулата е v=sqrt(2*H*g).Представете си какво малоумие е да се пускате по такива "атракциони"!

fallback