21

Анонимен

преди 7 години

Големи физични изчисления има тука, но никой не изчислява флуида момчето е само обект в флуида.А скоростта на флуида се регулира от дебита и естествено от формата на канала.Жалко за момчето, не мисля че става въпрос за страх а по скоро за дете с не адаптиран дестибуларен апарат,което е възможно ако детето си стои постоянно в къщи и не се движи много и идвенъж реши рядко да натовари организма.По принцип пързалката трябва да е изчислена и за такива случай,на тях трябва само да им прилошее но не и

20

Анонимен

преди 7 години

Може би момчето е починало от ... страх!Случвало се е многократно.Имаше една печална случка с българско момиче в Испания, паднало от скала, но починало не от нараняванията.

19

ФИЗИКА

преди 7 години

Подобен пример. Ако човек падне (свободно) от 7-ми етаж, това са 22 метра, ще развие макс. скорост 21 м/сек, което прави 75 км/час. Формулата е v=sqrt(2*H*g).Представете си какво малоумие е да се пускате по такива "атракциони"!

18

Lora

преди 7 години

До кандидат физиците - скоростта ДОСТИГА 29м/с. Четете условието на задачата преди да грабнете калкулаторите.

17

Lora

преди 7 години

Според коментарите е имало проблем с колана или седалката, в резултат на което детето се е ударило в мрежата.... с тази скорост... чак ми става зле като си го представя :( :( :( Изключително нелепо и тъжно...

16

Анонимен

преди 7 години

тук има някаква грешка , скоростта не може да бъде 29 м в секунда защото тя е дълга 51 метра , това ще рече че за секунда и половина преминаваш през нея а скоростта се равнява долу горе на 500 км в час , това е невъзможно

15

...

преди 7 години

До НютонЕй псевдо-физик! Пускане с лодка по пързалка, не е "СВОБОДНО ПАДАНЕ".Дали няма *** според теб? А и това не е отвесно пускане, а пускане по някакъв наклон.Стръмен наистина, но наклон.Плюс това е на два етапа спускането.

14

Sexileidi

преди 7 години

До 13Вземи пообиколи пързалките и тогава пак спори. Друг е въпроса, че въпросните пързалки са забранени за лица под 18 годишна възраст и се подписва документ в който се съгласяваш ,че няма да предявяваш претенции в случай на злополука.

13

Man United

преди 7 години

?!?!?!?!? Невъзможно!!! Вижте пързалката. По-безопасна - здраве му кажи!Тя е покрита цялата с мрежа, абсурдно е да изхвърчиш, плюс това се пускаш в нещо, като голяма лодка със седалки.Може да е умрял единствено от страх.Нещо сърцето да му се е пръснало.Друг начин - просто не виждам.

12

Я-я

преди 7 години

Копирайте си следното в ютюб "The Verrückt Water Slide at Schlitterbahn Kansas City" и ще видите какво представлява пускането по пързалката. Човек трудно би изхвърчал или паднал от нея, при условие, че цялото спуснане е 14 секунди, обезопасена е с мрежа, а при тази скорост и центробежна сила е невъзможно за опит да скочиш. Но и никой не е застрахован при сърдечни или подобни проблеми. Всъчщност скоро даваха и филмче за построяването на пързалката по Нешънъл Джиографик.

11

До Sexileidi

преди 7 години

На немски Verrückt означава точно лудост, а Schlitterbahn е точно в Канзас сити.

10

Анонимен

преди 7 години

"Няма ограничения на възрастта" !!!! Важното е да се лапат кинти!

9

Sexileidi

преди 7 години

Dnes.bg като преписвате новини поне го правете като хората

8

Анонимен

преди 7 години

По един от каналите на кабелната има предаване за екстремните водни атракциони. Тия пързалки са нещо невероятно - все едно се хвърляш от 15-16 етаж, но и много опасно! Според мен трябва да са забранени за деца.

7

Анонимен

преди 7 години

Когато лудостта няма граници, такива последици са неизбежни.

6

Sexileidi

преди 7 години

До 7 Пързалката Лудост се намира в Бразилия а в Канзас има друг аквапарк който носи името Verruckt

5

Нютон

преди 7 години

Сега като изчислих свободно падащ предмет от 51 м височина достига 31.63 м/сек, така , че падането от тази пързалка си е все едно да се хвърлиш от ~ 15 -я етаж на някоя сграда.

4

Анонимен

преди 7 години

С тази скорост, ако се удариш в бръмбар рогач.... Не ми се мисли!

3

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен29 м/сек. се равняват на 104 км. в час.

2

Анонимен

преди 7 години

Ах, тези алчни гърла. Откачена работа. Дай емоции, дай адреналин. Е, това са прекалени неща. Много дивотия се навъди. По цял свят стана така.