Снимка: Reuters
fallback

Във Фъргюсън – предградие на американския град Сейнт Луис, избухнаха протести, съпроводени с насилие, след като съдебно жури реши да не подвежда под отговорност полицая, който простреля смъртоносно невъоръжен тийнейджър афроамериканец през август.

Oще по темата
Местната полиция съобщи, че в града се чували изстрели от автоматично оръжие близо до мястото, където полицаят Дарън Уилсън застреля 18-годишния Майкъл Браун.

По телевизиите се излъчват кадри на демонстранти, грабещи и опожаряващи магазини, съобщи ТАСС. Полицията използва сълзотворен газ срещу мародерите.

Федералното авиационно управление на САЩ въведе снощи временно ограничение на полетите над Фъргюсън, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

край

преди 9 години

Сблъсъка бели - черни тепърва престои в световен мащаб. Черните хора са излишни - функциите които някога са имали са иззети от машините.

18

Анонимен

преди 9 години

според информация от Киев , провокациите там са от 500 войника от специалните служби на Русия , които са се маскирали като *** , а пак според информация от Киев , по убитият е стрелял руски снайперист , а полицаят е размахвал пистолет само за да махне муха кацнала на лицето му , и стрелял по нея , но куршумът рекуширал и уцелил чернокожия американец , но той не го е убил , тъй като вече е бил убит от руския снайперист

17

кур за сащ

преди 9 години

До Анонимен 23По-скоро няма да ми е приятно да живея в страна, където 12 годишни се разхождат с пистолети и 9 годишни ги учат как се стреля с автомат. Това обаче по никав начин не оправдава полицая дето гърми по деца, които си играят с пистолети играчка. На мен дали ми е приятно това не е от значение, обаче на страхливите американски *** ченгета им доста приятно първо да стрелят, после да питат. Но все пак *** народ, *** ченгета. Само да не си се правят много на ментори.......

fallback