Снимка: Twitter

Протест срещу кампанията на Мишел Обама за здравословно хранене в учебните заведения в САЩ започна в социалната мрежа Туитър, пише в. "Кориере дела сера".

В специално обособен раздел в Туитър, наречен "Благодаря, Мишел Обама", ученици започнаха да качват снимки на странно изглеждащи на вид храни, приготвени иначе от здравословни продукти, които се сервират в училищните столове и които замениха любимите на децата пържени картофи, шоколадови десертчета и хамбургери. На една от снимките например се вижда ябълка и чиния със зеленокафяво пюре, под която ученик е написал "Благодаря, Мишел, че ни сервира тази тайнствена смес".

Любопитното е, че протестът е съсредоточен в щатите, в които републиканците имат мнозинство. Качването на снимки в Туитър на недоволни от здравословните храни в училищата ученици зачести в тези щати след изборите от 4 ноември, на които демократите на Барак Обама претърпяха поражение, а републиканците поеха контрола в Сената и запазиха контрола в Камарата на представителите на Конгреса. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase