Снимка: Reuters
fallback

Полицията в американския град Фъргюсън в щата Мисури през изминалата нощ използва сълзотворен газ, за да разпръсне протести, продължаващи четвърти ден. Местни жители излязоха на улиците, за да изразят гнева си от убийството в събота на цветнокож младеж, застрелян от полицай, предаде ИТАР-ТАСС.

Градските власти разрешиха демонстрациите, но само в светлата час на денонощието. Въпреки това привечер малко повече от сто души отказаха да освободят улицата, водеща към центъра на града. Те настояваха да научат името на полицая, когото обвиняват за смъртта на 18-годишния Майкъл Браун. От полицията отказват, опасявайки се за сигурността му.

Oще по темата

На пресконференция само бе съобщено, че полицаят, нанесъл фаталната рана на младежа, е пострадал по време на случката - бил е с оток от едната страна на лицето, предаде Ройтерс. Шефът на полицията призова демонстрантите да изразяват мирно позицията си и да не прибягват до насилие.

Браун бе застрелян в събота при скарване с полицаи. Тъй като младежът не е бил въоръжен, местните правозащитници обвиниха полицията в използване на прекомерна сила. Освен това свидетел твърди, че Браун е вдигнал ръце във въздуха пред полицая и не е карал с него. Обстоятелствата около инцидента остават неясни.

Безредиците на расова основа се обясняват и с факта, че 70 процента на населението на Фъргюсън са афроамериканци, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Оня с коня

преди 9 години

Размирици ще има за всички от сърце и то не само в Украйна.

18

nene077

преди 9 години

Ааа.. то туй баба с икономическите санкции, са само за избирателите баба, после ще ни обяснят, че е било полититически правилно. Те баба, даже от EU-то тарсят онию от ДПС-то баба, *** кай ся как му беше името, шъ са сетя баба. Аа.. Павел ли беше Петко ли, а не баба то туй му беше прякора в ДПС-то ,а не в ДС-то са убърках и язе веки.. Бе баба тай ша тя туй ша то, дет рекъл оня.. Керванат си върви.. пък псетата си лаят.. нии де.Ай баба сполай ви и да не забравяте да поизлайвате сегиз тогиз

17

Анонимен

преди 9 години

Това е много лошо, трябва да се надигнат всички черни и да направят един Майдан.

fallback