Снимка: архив, БГНЕС

70-годишен мъж от американския щат Аляска, който се опитвал да направи снимки на две новородени лосчета, бил атакуван и убит от майка им, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес.

Убитият в неделя мъж е идентифициран като Дейл Чорман от Хоумър, заяви Остин Макданиъл, говорител на Департамента за обществена безопасност на Аляска.

Женският лос наскоро бил родил малките.

"Докато вървели през храсталаците в търсене на лосовете, тогава женският лос нападнал Дейл", каза Макданиел.

Нападението е станало, докато двамата са бягали, каза той. Вторият мъж, чиято самоличност не е обявена публично, не е пострадал.

Този човек не е станал свидетел на нападението, така че властите не могат да кажат дали лосът е убил Чорман, като го е ритнал или стъпкал, или и по двата начина.

Лекарите обявили Чорман за мъртъв на място. Женският лос напуснал района, съобщиха от щатския полицейски участък на Аляска в онлайн публикация.

През 1995 г. лос стъпква до смърт 71-годишен мъж, който се опитал да влезе в сграда в кампуса на Университета на Аляска в Анкоридж. Свидетели разказват, че студентите са хвърляли снежни топки и са тормозили лоса и малкото му в продължение на часове и животните се стреснали, когато мъжът се е опитал да мине покрай тях.

В Аляска, щат с население от около 737 000 души, има до 200 000 лоса.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase